Onze docenten

Onze docenten

De lessen worden verzorgd door praktiserende doula’s die met een been in de praktijk staan en daarbij ook het vermogen hebben om uit te zoomen en te reflecteren. Zij delen hun beroepservaringen met de studenten en begrijpen de uitdagingen waarmee zij te maken krijgen. Het proces dat doula’s bij ons doormaken is voor iedereen uniek.

Dat geen twee doula’s hetzelfde zijn is te zien aan ons zeer diverse team van doula-docenten. In dit team vullen de verschillende expertises elkaar aan. Zo is er een (klinisch) verloskundige bij de opleiding betrokken, evenals een communicatiecoach en meerdere praktiserende doula’s. Samen met gastdocenten uit het veld bieden zij jou de basisvoorwaarden, de kennis en de kaders die nodig zijn om uiteindelijk jouw eigen praktijk te kunnen starten. Vanaf de eerste dag is er een stagebegeleider beschikbaar die jou, zo nodig, ook buiten de lessen om extra ondersteuning kan bieden.

Iris van Wijk

Stagebegeleider

Als gediplomeerd doula geeft Iris vanuit haar passie voor het geboorteproces en persoonlijke ontwikkeling praktische, mentale en lichamelijke ondersteuning aan vrouwen en hun partners tijdens het proces van zwangerschap, geboorte en ouderschap. Ze begeleid vanuit hart, hoofd en handen en vind de balans hiertussen heel belangrijk. Naast begrijpen, dus ook ervaren.

Lees meer...

De lessen van Jansje gaan over persoonlijke ontwikkeling en visie. Over werkelijk in verbinding zijn met jezelf en de ander. Over de ontwikkeling van je bewustzijn en sensitiviteit. Beiden een wezenlijk deel van doula-zijn.

Lees meer...

Anna Marah Jansen is specialist seksuele ontwikkeling en pedagoog. Zij verzorgt de lessen over seksualiteit voor de doula-opleiding. Anna is spreker en trainer binnen de seksuele gezondheid en werkzaam voor opdrachtgevers als GGD’en, Rutgers (expertisecentrum seksualiteit) en zorg-, onderwijs- en kinderopvanginstellingen. Anna is tevens bestuurslid bij Stichting Seksueel Welzijn Nederland. 

Haar missie is het normaliseren en bespreekbaar maken van seksuele ontwikkeling, mét focus op plezier en gelijkheid.

Lees meer...

Ann Verhulst

docent

De lessen van Ann gaan over persoonlijke ontwikkeling en visie. Over werkelijk in verbinding zijn met jezelf en met de ander, wat een wezenlijk deel is van doula-zijn.

Lees meer...

Graag inspireert en begeleidt Saskia vrouwen in het vinden van ontspanning, vertrouwen en kracht in hunzelf.

Lees meer...

Met hart, hoofd en handen staat Sonja rustig en liefdevol bij the edges of life: geboorte en dood. Dit doet zij als docent op de doula opleiding en in haar praktijk als gediplomeerd doula en docent Relaxed Bevallen.

Lees meer...

Juliëtte Prosée

Docent en verloskundige

Als verloskundige ervaart Juliëtte dat continue en liefdevolle ondersteuning van zwangere vrouwen een enorme invloed heeft op het verloop van de baring en de beleving hiervan.

Lees meer...

Linda Schra

Opleidingscoördinator & docent

De lessen die Linda verzorgt gaan over hormonen, pijnbestrijding en de voorbereiding – en communicatie rondom de geboortewensen. Zij gaat er samen met jullie iets geweldigs van maken tijdens de lessen, zodat jullie straks met een doula koffer vol tools, kennis, ervaring, passie en vooral heel veel liefde op pad kunnen gaan om ouders en hun kindje te mogen begeleiden bij deze bijzondere, intense en intieme gebeurtenis in hun leven.

Lees meer...

Tinka Reins

Docent

Op de Doula opleiding verzorgt ze de lessen die gaan over hoe zwangeren zich voorbereiden op de bevalling, welke belangrijke rol de partner heeft en welke massagetechnieken je als Doula kunt inzetten voor, tijdens en na de bevalling.

Lees meer...

Wil Meijer-Kal

Opleidingscoördinator & Doula

Naast gepassioneerd doula sinds begin 2015 heeft Wil sinds 1997 jaar praktijk aan huis als klassiek homeopaat. Ze heeft passie voor zwangerschap en geboorte en een liefdevolle en nuchtere kijk op zaken.

Lees meer...