Onze docenten

Onze docenten

De lessen worden verzorgd door praktiserende doula’s die met een been in de praktijk staan en daarbij ook het vermogen hebben om uit te zoomen en te reflecteren. Zij delen hun beroepservaringen met de studenten en begrijpen de uitdagingen waarmee zij te maken krijgen. Het proces dat doula’s bij ons doormaken is voor iedereen uniek.

Dat geen twee doula’s hetzelfde zijn is te zien aan ons zeer diverse team van doula-docenten. In dit team vullen de verschillende expertises elkaar aan. Zo is er een (klinisch) verloskundige bij de opleiding betrokken, evenals een communicatiecoach en meerdere praktiserende doula’s. Samen met gastdocenten uit het veld bieden zij jou de basisvoorwaarden, de kennis en de kaders die nodig zijn om uiteindelijk jouw eigen praktijk te kunnen starten. Vanaf de eerste dag is er een stagebegeleider beschikbaar die jou, zo nodig, ook buiten de lessen om extra ondersteuning kan bieden.

Mariëlle Snijder

Coördinator van de Doula opleiding

Mijn naam is Mariëlle Snijder. Het is een eer om het stokje van Dora over te mogen nemen. Dora heeft de opleiding opgezet en ruim 15 jaar voor de opleiding gewerkt met (meer dan) 100% inzet. Het is zelfs gelukt om de opleiding voor 1 september 2021 te laten accrediteren door de KTNO, een betere start kan Dora mij niet geven.

Lees meer...

Graag inspireert en begeleidt Saskia vrouwen in het vinden van ontspanning, vertrouwen en kracht in hunzelf.

Lees meer...

Met hart, hoofd en handen staat Sonja rustig en liefdevol bij the edges of life: geboorte en dood. Dit doet zij als docent op de doula opleiding en in haar praktijk als gediplomeerd doula en docent Relaxed Bevallen.

Lees meer...

Juliëtte Prosée

Docent en verloskundige

Als verloskundige ervaart Juliëtte dat continue en liefdevolle ondersteuning van zwangere vrouwen een enorme invloed heeft op het verloop van de baring en de beleving hiervan.

Lees meer...

Linda Schra

Docent

De lessen die Linda verzorgt gaan over hormonen, pijnbestrijding en de voorbereiding – en communicatie rondom de geboortewensen. Zij gaat er samen met jullie iets geweldigs van maken tijdens de lessen, zodat jullie straks met een doula koffer vol tools, kennis, ervaring, passie en vooral heel veel liefde op pad kunnen gaan om ouders en hun kindje te mogen begeleiden bij deze bijzondere, intense en intieme gebeurtenis in hun leven.

Lees meer...

Tinka Reins

Docent

Op de Doula opleiding verzorgt ze de lessen die gaan over hoe zwangeren zich voorbereiden op de bevalling, welke belangrijke rol de partner heeft en welke massagetechnieken je als Doula kunt inzetten voor, tijdens en na de bevalling.

Lees meer...

Wil Meijer-Kal

Klassiek Homeopaat & Doula

Naast gepassioneerd doula sinds begin 2015 heeft Wil sinds 1997 jaar praktijk aan huis als klassiek homeopaat. Ze heeft passie voor zwangerschap en geboorte en een liefdevolle en nuchtere kijk op zaken.

Lees meer...

Joke van Lith

Stagebegeleider

Joke is gespecialiseerd in het coachen en ondersteunen van professionele beroepskrachten. Na haar werkzame leven als o.a. coach/supervisor in de gezondheidszorg heeft Joke de doula-opleiding gevolgd en enkele jaren als doula gewerkt.

Lees meer...

Dora Kroon

Mede oprichter Opleiding tot Doula

Dora is oprichter en coördinator van de doula-opleiding, is verpleegkundige en is docent geweest aan onder andere diverse kraamzorgopleidingen.

Lees meer...