Onze docenten

Onze docenten

De lessen worden verzorgd door praktiserende doula’s die met een been in de praktijk staan en daarbij ook het vermogen hebben om uit te zoomen en te reflecteren. Zij delen hun beroepservaringen met de studenten en begrijpen de uitdagingen waarmee zij te maken krijgen. Het proces dat doula’s bij ons doormaken is voor iedereen uniek.

Dat geen twee doula’s hetzelfde zijn is te zien aan ons zeer diverse team van doula-docenten. In dit team vullen de verschillende expertises elkaar aan. Zo is er een (klinisch) verloskundige bij de opleiding betrokken, evenals een communicatiecoach en meerdere praktiserende doula’s. Samen met gastdocenten uit het veld bieden zij jou de basisvoorwaarden, de kennis en de kaders die nodig zijn om uiteindelijk jouw eigen praktijk te kunnen starten. Vanaf de eerste dag is er een stagebegeleider beschikbaar die jou, zo nodig, ook buiten de lessen om extra ondersteuning kan bieden.

Mariëlle Snijder

Coördinator van de Doula opleiding

Ik ben door Dora Kroon benaderd met de vraag of ik haar functie als coördinator van de Doula Opleiding wil overnemen. Ik heb de vraag in overweging genomen en heb daarna volmondig ja gezegd.

Lees meer...

Graag inspireert en begeleidt Saskia vrouwen in het vinden van ontspanning, vertrouwen en kracht in hunzelf.

Lees meer...

Met hart, hoofd en handen staat Sonja rustig en liefdevol bij the edges of life: geboorte en dood. Dit doet zij als docent op de doula opleiding en in haar praktijk als gediplomeerd doula en docent Relaxed Bevallen.

Lees meer...

Wil Meijer-Kal

Klassiek Homeopaat & Doula

Naast gepassioneerd doula sinds begin 2015 heeft Wil sinds 1997 jaar praktijk aan huis als klassiek homeopaat. Ze heeft passie voor zwangerschap en geboorte en een liefdevolle en nuchtere kijk op zaken.

Lees meer...

Juliëtte Prosée

Verloskundige

Als verloskundige ervaart Juliëtte dat continue en liefdevolle ondersteuning van zwangere vrouwen een enorme invloed heeft op het verloop van de baring en de beleving hiervan.

Lees meer...

Joke van Lith

Stagebegeleider

Joke is gespecialiseerd in het coachen en ondersteunen van professionele beroepskrachten. Na haar werkzame leven als o.a. coach/supervisor in de gezondheidszorg heeft Joke de doula-opleiding gevolgd en enkele jaren als doula gewerkt.

Lees meer...

Dora Kroon

Mede oprichter Opleiding tot Doula

Dora is oprichter en coördinator van de doula-opleiding, is verpleegkundige en is docent geweest aan onder andere diverse kraamzorgopleidingen.

Lees meer...