Tinka Reins

Tinka Reins

Opleidingscoördinator en docent

Tinka Reins woont in Zwolle en is getrouwd met Hans, de vader van hun 4 zonen. Een erg praktisch mens, gaat voor de verbinding met mensen en gebruikt daarbij haar humor en nuchtere kijk op het leven. Tinka is verder MBO docent op de opleiding maatschappelijke zorg (sinds 2005), waar ze met veel plezier lesgeeft aan studenten van 16 jaar en ouder.

Op de Doula opleiding verzorgt ze de lessen die gaan over hoe zwangeren zich voorbereiden op de bevalling, welke belangrijke rol de partner heeft, welke massagetechnieken je als Doula kunt inzetten voor, tijdens en na de bevalling en laat ze je kennis maken met de Rebozo, een fijne techniek, die ze zelf ook leerde tijdens de opleiding tot Doula in Utrecht.

Ze is verbonden aan de vereniging ‘samen bevallen’ (sinds 2012), als zwangerschapsdocent, bestuurslid en als docent op de opleiding tot zwangerschapsdocent. Je begrijpt dat ze de rol die de partner heeft tijdens de bevalling niet genoeg kan benadrukken in de lessen op de Doula opleiding😉. Ze geeft wekelijks cursus aan zwangere stellen, zowel privé als in groepen en daar krijgt ze heel veel energie van.

Na haar opleiding (in 2018) is ze haar eigen Doula praktijk gestart, Doula Tinka. Met veel liefde en compassie begeleidt ze stellen; voor, tijdens en na de bevalling. Veel van haar ervaringen en vaardigheden deelt ze met je tijdens haar lessen.

‘Ik kijk ernaar uit je te leren kennen en je een stukje te begeleiden op jouw weg naar het doulaschap!’