Wil Meijer-Kal

Wil Meijer-Kal

Opleidingscoördinator & Doula

Naast gepassioneerd doula sinds begin 2015, heeft Wil sinds 1997 praktijk aan huis als klassiek homeopaat. Ze heeft passie voor zwangerschap en geboorte en een liefdevolle en nuchtere kijk op zaken. Het overbrengen van haar kijk op het doulaschap vindt ze een mooie uitdaging. Het doulaschap is haar op het lijf geschreven, ze is een rots in de branding voor ieder ouderstel. Men kan op haar bouwen. Zo ook de studenten aan de Doulaopleiding.

Wil vindt het belangrijk dat een doula student zichzelf de tijd geeft om te groeien in haar ‘doula-zijn’. De 9 maanden, die de opleiding duurt, kun je zien als een ‘zwangerschap’ op weg naar de geboorte van een doula en een doula praktijk. Haar wens voor alle studenten is dat ze die tijd ook nemen om ‘zwanger’ te zijn!

Wil is als coördinator en stagebegeleider actief binnen de opleiding en nauw betrokken bij de studenten. Ook verzorgt zij intake – en evaluatie gesprekken en verleent assistentie bij informatiemiddagen. Wil: ‘Het is mij een eer om zo nauw betrokken te zijn bij deze prachtige opleiding tot Doula! Als ik vooruitkijk dan zie ik dat de opleiding heel veel energieke, enthousiaste doula’s in het werkveld zal brengen, die mede door hun aanwezigheid tijdens zwangerschap en geboorte deel zullen zijn van krachtige geboorte ervaringen van hun doula cliënten! Zie ik je binnenkort op de Opleiding tot Doula? De wereld heeft jou nodig!’

E-mail: doulaopleiding@holos.nl