Wil Meijer-Kal

Wil Meijer-Kal

Klassiek Homeopaat & Doula

Naast gepassioneerd doula sinds begin 2015 heeft Wil sinds 1997 jaar praktijk aan huis als klassiek homeopaat. Ze heeft passie voor zwangerschap en geboorte en een liefdevolle en nuchtere kijk op zaken. Het overbrengen van haar kijk op het doulaschap vindt ze een mooie uitdaging. Het doulaschap is haar op het lijf geschreven, ze is een rots in de branding voor ieder ouderstel. Men kan op haar bouwen. Zo ook de studenten aan de Doulaopleiding.
Binnen de opleiding verzorgt Wil een les over het eerste contact met je doula klant, wat kan je verwachten, wat zijn de wensen van de cliënten en waar haal je überhaupt je klanten vandaan? Deze tweede lesdag van de opleiding is een dag waarop ik altijd ervaar dat de doula’s in opleiding een grote informatiehonger hebben. Heel leuk om dit te zien, maar wat belangrijk is: een doula student mag zichzelf de tijd geven om te groeien in haar ‘doula-zijn’. De 9 maanden, die de opleiding duurt kun je zien als een ‘zwangerschap’ op weg naar de geboorte van een doula en een doula praktijk. Mijn wens voor alle studenten is dat ze die tijd ook nemen om ‘zwanger’ te zijn!
Daarnaast is Wil als stagebegeleider actief binnen de opleiding en nauw betrokken bij de studenten, doordat ze de intakegesprekken verzorgt, assistentie verleent bij informatiemiddagen en de webmaster is van de opleiding. Wil: ‘Het is mij een eer om zo nauw betrokken te zijn bij deze prachtige opleiding tot Doula! Als ik vooruitkijk dan zie ik dat de opleiding heel veel energieke, enthousiaste doula’s in het werkveld zal brengen, die mede door hun aanwezigheid tijdens zwangerschap en geboorte deel zullen zijn van krachtige geboorte ervaringen van hun doula cliënten! Zie ik je binnenkort op de Opleiding tot Doula? De wereld heeft jou nodig!’