Sonja Zantinge

Sonja Zantinge

Docent

Met hart, hoofd en handen staat Sonja rustig en liefdevol bij the edges of life: geboorte en dood. Dit doet zij als docent op de doula opleiding en in haar praktijk als gediplomeerd doula en docent Relaxed Bevallen. Haar hart gaat ook uit naar licht schijnen op pre/post partum depressie en psychose. Daaraan draagt zij graag bij als doula en door het ruimte bieden hiervoor in (gast)blogs.

Sonja’s intentie werd werkelijkheid. In de tijd dat zij zelf student was bij de doula opleiding, zette zij namelijk in haar curriculum illusionaire: graag werk ik, na voldoende kennis en ervaring te hebben opgedaan, mee aan het opleiden van doula’s. Zij startte hiermee als gastdocent en sinds het voorjaar 2021 is zij nu doula docent met passie en plezier.

Op de doula opleiding verzorgt zij de lessen over de start van de bevalling, over het geboorteverslag en nagesprek, over rouw in het kraambed en geboorte-imprints, geboorte- en conceptiepatronen en bewuste communicatie. In de lessen vindt ze het belangrijk, dat er verbinding met elkaar kan ontstaan vanuit veiligheid en gehoord en gezien worden. Hieruit kan bewustwording ontstaan en vergroot. Wie ben jij al mens, als doula, wat zijn jouw kwaliteiten en hoe kun en wil je in afstemming met jezelf, je verbinden met de ander en dienstbaar zijn?
In toekomstdromen voor de doula opleiding, wenst zij na het basisjaar de mogelijkheid van een tweede verdiepingsjaar met meerdaagse keuzemodules. Met bijvoorbeeld onderwerpen als: verdieping in zwangerschaps- en postpartum massage, zijnsoriëntatie, pre en postpartum depressie en psychose, postpartum begeleiding, miskraambegeleiding, bevallingstrauma, hoe zet je je zelf verder op de kaart en werk je samen met andere zorgverleners, follow up dagen (hoe gaat het nu in je doulaschap/praktijk wat werkt en wat werkt niet en wat wil je nog ontwikkelen).