Linda Schra

Linda Schra

Docent

Linda haar ogen gaan stralen als zij eraan kan bijdragen om baby’s een zacht begin in de baarmoeder en op de aarde te geven. Dit doet zij door ouders bewust te maken van het bewustzijn van hun kindje en de verbinding die er al is tussen hen. Zij inspireert hen over hoe en welke zelfbewuste en intuïtieve keuzes zij kunnen maken als het gaat over de tijd dat zij in verwachting zijn, geboorte geven en de periode daarna. Het dicht bij henzelf kunnen blijven om te voelen wat zij en de baby nodig hebben is essentieel.

Linda heeft veel kennis opgedaan over de pre- en perinatale psychologie. Als doula neemt zij ouders mee in deze wereld wat voor diepgang en mooie inzichten zorgt die ook weer van invloed kunnen zijn op de geboorte van hun kindje.

Na haar eigen ervaring met het verliezen van meerdere zwangerschappen en wat voor verdriet, gemis, maar juist ook mooie dingen die dit met zich mee kan brengen, heeft ze het herinneringsboek ‘Koester’ gemaakt. Dit boek is voor ouders die hun kindje tijdens de zwangerschap, geboorte of kort daarna zijn verloren. Het boek draagt eraan bij om de herinneringen vast te leggen en te koesteren.
Haar aanbod is deels gericht op vrouwen die opnieuw een kindje verwachten na een eerder vroeg verlies in de zwangerschap. Dit vraagt soms om een andere benadering en begeleiding. Daarnaast is Linda fan van rituelen en zet ze deze in tijdens haar begeleidingen. Rituelen zorgen ervoor dat je iets met volle aandacht doet.

In haar lessen vindt ze het belangrijk om de theorie te verweven met de praktijk. Juist van ervaringen kunnen we zoveel (van elkaar) leren en daar staat ze dan ook heel graag bij stil. Om van daaruit de diepte in te gaan en de mooiste lessen te leren. Niet alleen over het vak, maar juist ook over jezelf. Wat heb jij als aankomend doula ouders te brengen als jij ze begeleid. Linda is er van overtuigd dat dat ervoor zorgt dat jij met je hart en met je kennis de ouders kunt begeleiden. Voelt wat ze nodig hebben en naast hen kunt gaan staan. De lessen die Linda verzorgt gaan over hormonen, pijnbestrijding en de voorbereiding – en communicatie rondom de geboortewensen. Boeiende onderwerpen die ook terugkomen in de ‘Hypnobirthing cursus Relaxed Bevallen’ die zij geeft aan ouders.
Zij gaat er samen met jullie iets geweldigs van maken tijdens de lessen, zodat jullie straks met een doula koffer vol tools, kennis, ervaring, passie en vooral heel veel liefde op pad kunnen gaan om ouders en hun kindje te mogen begeleiden bij deze bijzondere, intense en intieme gebeurtenis in hun leven.

Linda heeft een eigen praktijk, Doula Lin.