Ben je zwanger en op zoek naar een stagedoula?
Onze doula’s-in-opleiding maken graag kennis met je. Zij zijn blij met een stage tijdens hun opleidingsperiode.

Neem contact op met een doula in opleiding voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!


Drenthe

Kelly Oostra – Omgeving: 40km vanaf Meppel (Drenthe, Overijssel) – Stageperiode: tot 11 november 2025

Lieve (aanstaande) mama, wat fijn dat je er bent!

Een zachte start, dat gun ik alle mama’s en baby’s toe. Of dit nu thuis, in het ziekenhuis, medisch of alleen is, ik ben er voor jou (en jouw partner). Zodat je met een gekoesterd gevoel kan terugkijken op deze bijzondere fase in jullie leven.

Mijn naam is Kelly en ik heb als ademcoach ruime ervaring met het begeleiden van zowel vrouwen, mannen en kinderen bij trauma en angst maar ook tijdens fases van transformatie net zoals een zwangerschap en bevalling kan zijn!

Ik loop naast je, zie en hoor jou (en jouw partner/gezin) en fungeer in dit live-event als ware spaceholder waarin alles mag zijn en jij kan vertrouwen op de wijsheid en kracht die al in jouw lichaam schuilt. Door dichtbij jezelf te blijven en jouw intuïtie te volgen, want jij als moeder weet als geen ander wat er nodig is. Dat vertrouwen wil ik als doula graag overbrengen.

Ik kijk er naar uit je te ont-moeten!

Warme groet,
Kelly Oostra

kellyoostra@gmail.com
Telefoonnummer: 06-42216780
Instagram: praktijkdeoorsprong

Flevoland

Friesland

Gelderland

Irma Hubertus – Gelderland – Stagetijd: maart 2023 – maart 2024

Er groeit een kindje in jou! Misschien keek je er al heel lang naar uit, of misschien heeft het je enorm overvallen. Leef je op een roze wolk of voel je juist even helemaal niets? Alle emoties passeren de revue. Het is oké.

Graag wil ik er voor jou zijn en je steunen in de breedste zin van het woord. Ik gun iedereen die ouder mag worden dat hij/zij later terugkijkt op een zo prettig mogelijke zwangerschap, bevalling en kraamperiode. We bespreken al jullie (beval)wensen, al jullie vragen en al jullie zorgen. Ik vind niks gek.

Lijkt het jou fijn om iemand naast je te hebben die rust brengt, kan relativeren, kan motiveren en een vleugje humor meebrengt? Mijn naam is Irma. Ik ben 37, getrouwd en moeder van 3 prachtkinderen. Laten we kennismaken!

Liefs,

irmabulten@hotmail.com

werkgebied: Doetinchem (max. 45 minuten reisafstand)

Claudia Alberding – Omgeving Zutphen, Gelderland – Stageperiode: 1 december 2023 – 9 maart

Lieve aanstaande ouders,

Een zachte start, dat gun ik alle mama’s en baby’s toe. En dat kan echt. Als doula wil ik jou herinneren aan de kracht en wijsheid die je al in je hebt. Door dicht bij jezelf te blijven en je intuïtie te volgen, want jij als moeder weet als geen ander wat er nodig is. Dat vertrouwen wil ik als doula graag overbrengen.

Als moeder van twee dochters heb ik zelf twee bijzondere geboortes mogen ervaren. Deze unieke momenten van hoe krachtig ons vrouwen lijf eigenlijk is, hebben bij mij het vuur aangewakkerd om de opleiding tot doula te gaan volgen. Bewust, authentiek en rust zijn de kernwoorden die bij mij passen. Ik hou van de natuur, wandelen, dieren en koken. Ik ben betrokken aanwezig, en kan goed aanvoelen wat er nodig is in het moment. Alles om jouw kindje welkom te kunnen heten in rust en liefde, volgens jouw eigen regie. Wat het belangrijkste is, is dat er wederzijds vertrouwen is.

Werkgebied: Zutphen en omgeving, Gelderland
Tel. nr.: 06 10 81 22 31

Talitha Driessen – Omgeving Nijmegen – Stageperiode: 1 december 2023 – 9 maart 2025

Lieve vrouw,
Ben je klaar om geboorte te geven op jouw manier? Daar heb je recht op!

Met een goede voorbereiding komen we erachter hoe jij wilt bevallen. Jouw lijf wijst je de weg. Diep van binnen weet jij wat voor jou werkt en het is handig om hier bewust bij stil te staan. Ruimte daarvoor nemen, dát is belangrijk! Daar kan geen informatief boek tegen op.
Ik sta je graag bij in dit proces als bevallingscoach. Dit doe ik door verhelderende vragen te stellen, te luisteren, door te vragen, informatie te geven, en via embodiment.

Als jij weet hoe je het wilt en wat je wilt, kan jouw bevallingsteam zich helemaal op jou afstemmen. Ik blijf bij je en ben er voor jou én je partner zodat jullie je gehoord, gezien en gesteund voelen.

Jij mag gaan ervaren hoe krachtig je bent! Gewoon, omdat dat zo is.

Werkgebied: Nijmegen
Contactgegevens: 0624405738
talitha.driessen@gmail.com

Eline Janssen – Omgeving Zutphen – Stagetijd: Oktober 2023 t/m oktober 2024

Lieve vrouw,

Ik geloof in de natuurlijke kracht en wijsheid van jouw lichaam, want zij wéét hoe ze een kind moet baren. Wat heb jij nodig om jouw kindje in overgave en vertrouwen te kunnen verwelkomen? Tijdens de zwangerschap probeer ik daar samen met jou/ jullie achter te komen, zodat ik jou/ jullie tijdens de bevalling zo goed mogelijk kan ondersteunen.

Mijn naam is Eline, moeder van twee jongens. De geboorte van mijn eerste heeft het vuur voor het doula-vak in mij aangewakkerd. Anderen omschrijven mij als invoelend, (zelf)bewust en ontwapenend. Ik heb een achtergrond in lesgeven, yoga, meditatie en mantra zingen.

Voel je een ‘ja’ bij dit bericht, neem gerust contact met me op.

Lieve groet,
Eline

Periode: t/m oktober 2024
Regio: Zutphen (+ 45 min. rijden)
Tel nr: 0646564713

Sabine Zoetelief – Omgeving: Nijkerk (+30 min) – Stageperiode: tot 11 november 2025

Rust. Vertrouwen. Overgave. Wauw, stel je de kracht van jouw lichaam voor als je dit ervaart tijdens je bevalling! En het kan. Je lichaam en je kindje weten wat ze moeten doen, ik help je met het bepalen en bewaken van jouw randvoorwaarden en setting.

Mijn naam is Sabine a.k.a. De voedvrouw. Met mijn rustige, warme en krachtige persoonlijkheid ben ik er voor jou tijdens je zwangerschap, bevalling en het vierde trimester. Naast geboorte doula ben ik namelijk ook postpartum doula met een grote liefde voor voeding. In de begeleiding richting jouw bevalling zullen we deze belangrijke thema’s ook meepakken. Ook gevoed worden met kennis, vertrouwen en lekkers? Ik ben er.

De voedvrouw – Sabine Zoetelief
devoedvrouw@gmail.com
06-44064009
www.devoedvrouw.nl
Insta: @devoedvrouw

Regio Nijkerk (+30 min)

Groningen

Maaike van der Veen – Groningen (Stad) – Stagetijd: juni 2023 – maart 2024

Als stille kracht achter jou is mijn doel behaald als je met een gekoesterd gevoel kan terugkijken op zwangerschap en bevalling, ongeacht hoe het is verlopen. Deze waardevolle steun en begeleiding biedt ik graag bij elke vorm van zwangerschap, geboorte en gezin: medisch, thuis, alleenstaand, stel, samengesteld, poly, vroeg of laat. Nagenoeg niets is te gek en alles is bespreekbaar.

Doel is om je bij te staan met wat er in je lijf en je hoofd gebeurt, en hoe je wereld en hoe je je verhoudt tot de wereld, kan veranderen. Ik begeleid je bij je specifieke bewuste en onbewuste geboortewensen en -verlangens en blijf tijdens de volledige bevalling verbonden aanwezig als fysieke, mentale en emotionele steun.

Benieuwd hoe ik kan steunen? Bel, mail of app gerust!

Werkgebied: stad Groningen met een straal van 60 km rondom Stad.
Telefoon: 06 2314 5419

Email: praktijkchrysalis@gmail.com

Limburg

Kara van der Velden – Martens – Limburg en Belgisch Limburg – Stageperiode: 1 december 2023 – 9 maart 2025

Een geboorte is zoveel meer dan een kindje op de wereld zetten.
Het is een van de meest bijzondere ervaring in je leven.
Daar wil en kan ik als Doula een belangrijke rol in zijn.

Ik ben Kara, met ruime ervaring
in het begeleiden van vrouwen,
tijdens of na bijzondere gebeurtenissen in hun leven.
Mensen en situaties benader ik met een open houding.
En waar het kan of nodig is met een vleugje humor.
Op cruciale momenten ben ik doortastend en steun ik jou.

Wat jij nodig hebt staat centraal.
Je onzekerheden en angst mogen er zijn.
Het hebben en maken van eigen keuzes ook.
Met rust en vertrouwen luister ik naar jou en je (geboorte) partner.
We bespreken intensief de verwachtingen en wensen.
Zodat jij een geboorte hebt die jou bevalt.

Samen verwelkomen we jullie kindje!

Ik wil graag jouw Doula zijn.
Tel: 0031-6-42744949
Mail: info@doulakara.nl
Werkgebied: Limburg en Belgisch Limburg.

Noord Brabant

Anne Swinkels – Noord-Brabant – Stageperiode: 1 december 2023 – 9 maart 2025

Hallo zwangere vrouw,

De groei van een nieuw klein wonder, heel bijzonder.
Heb jij behoefte aan extra begeleiding en ondersteuning tijdens jouw zwangerschap en bevalling?

Als Doula ben ik er voor jou. Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt en dat krijgt aandacht. Ook geef ik praktische informatie en handvatten zodat jij jezelf zo goed mogelijk kunt voorbereiden op de bevalling.

Ik gun jou, in deze bijzondere periode, dat je vertrouwen hebt in jezelf, in jouw lichaam én dat je kunt doen wat goed voor jou voelt.

Met mijn liefdevolle en rustige aandacht bied ik een veilige plek waar jij jezelf kunt zijn.

Wil je vrijblijvend kennismaken? Bel of Whatsapp mij op telefoonnummer 06-23176945 of stuur een mailtje naar anne_swinkels_8@hotmail.com.

Warme groet,
Anne

Kimberly Copier – Noord-Brabant – Stageperiode: 1 december 2023 – 9 maart 2025

Hoe kijk jij aan tegen bewust(er) moederschap? Graag help ik je met het verkennen van jouw wensen en verlangens rondom de zwangerschap, bevalling & hechting van én met jouw kindje.
Hoe wil jij je kindje welkom heten en ontvangen in deze wereld? Wat wil je graag voor jezelf, wat heeft je partner nodig en wat heeft jullie kindje nodig om een fijne liefdevolle start te maken? Het is van belang om te weten wat in elke situatie bij jullie past, zeker omdat je vooraf niet weet hoe een bevalling precies verloopt.

Kies jij voor een bewuste zwangerschap én bevalling? Laten we een kop thee drinken & vrijblijvend kennis maken! Bel mij op 0681912502, stuur een whatsapp bericht of een e-mail naar kimberlycopier@hotmail.com.

Regio: Noord-Brabant / gemeente Altena +45 min

Groeten, Kimberly Copier

Noord Holland

Sabrina Spruijt – Amsterdam – Stagetijd: september 2022 – maart 2023

 

Lieve aanstaande mama (en partner),

Ben jij op zoek naar een zorgzame, daadkrachtige doula met een vleugje humor en die vertrouwt op haar intuïtie? Die heb je nu gevonden. Met deze eigenschappen zou ik je kunnen ondersteunen om je in jouw eigen kracht te laten staan en eigen regie in handen te houden tijdens je zwangerschap en de bevalling. Ik ben Sabrina, 48 jaar en moeder van 2 volwassen kinderen. Het zou leuk zijn als je contact met mij opneemt om kennis te maken.

Veel liefs, doula Sabrina

mobiel: 06-17355207
email: doulasabrina@hotmail.com

Werkgebied: Amsterdam en wijde omgeving (maximaal 45 minuten rijden vanuit Amsterdam)

 

Sevgili anne adayı (ve partneri),

Hamilelik ve doğum sırasında ekstra destek mi arıyorsunuz?
Bu konuda size yardımcı olmak isterim.
Benim adım Sabrina, 48 yaşında ve 2 yetişkin çocuk annesiyim.
Hayatınızın bu özel evresinde size yardımcı olabilirim.
Benimle tanışmak ve kontak kurmak isterseniz;

Cep telefonum: +31 6 17355207
E-posta: doulasabrina@hotmail.com

Çalışma bölgesi tercihim Amsterdam ve çevresi (Amsterdam’dan arabayla maksimum 45 dakika)

 

Frederique Touber – Noord-Holland – Stagetijd: maart 2023 – maart 2024

Lieve (aanstaande) mama, wat fijn dat je er bent!

Bij een zwangerschap komen een hoop emoties kijken. Van blijdschap en euforisch geluk tot onzekerheid, angst of spanning. Het is een life-changing moment en ik zou jullie graag willen begeleiden en bijstaan in deze bijzondere tijd. Samen gaan wij kijken waar jullie behoeftes liggen zodat we met veel zin en vol vertrouwen richting de bevalling gaan.

Ik hecht veel waarde aan een persoonlijke connectie. Ik geloof dat dit voor een fijnere sfeer zorgt. Dus laten we eens kennis maken om te kijken of de klik er is!

Liefs,

Frederique

06-22141303
frederiquestouber@gmail.com

Chantal Petrici – Noord Holland – Stagetijd: februari 2022 – mei 2024

Mijn naam is Chantal Petrici.

Als krachtig en geaarde Doula ondersteun ik zwangere bij de geboorte en het moederschap. Ik bied een gekoesterde en veilige ruimte tijdens deze kwetsbare en onzekere periode vol verandering.

Mijn eerste Doula mama noemt mij: “Ninja Doula!”. Omdat ik flexibel en onopvallend inspeelde op haar behoefte. Ik begeleid zwangere bij haar specifieke geboortewensen en -doelen. Ik heb geen wissel van de wacht, maar blijf aanwezig als emotionele, fysieke en informatieve steun. Graag bied ik deze waardevolle steun en begeleiding bij elke vorm van geboortegeven. Medisch, thuis, alleen, als stel, te vroeg of te laat.

Tel nr: +31615380432
Email: moederpunt@gmail.com

Pleun Brand – Noord-Holland – Stagetijd: februari 2022 – mei 2024

Hallo lieve aanstaande ouders,

Mijn naam is Pleun en ik beteken graag iets voor jou in dit bijzondere proces van moeder worden. Op zachte en liefdevolle wijze creëren we met elkaar een veilige ruimte waarin alles er mag zijn, jij de regie hebt en je met een fijne herinnering terug kan kijken op je bevalling.

Samen kijken we naar jouw behoeftes, verlangens en wensen voor deze magische gebeurtenis. Ik hoop je vol vertrouwen in jezelf en jouw lichaam dit pad in te zien slaan en jouw kindje vol geluk te kunnen verwelkomen.

Wil jij dit samen aan gaan? Stuur mij gerust een vrijblijvend berichtje.

Telefoon: 0647719219
E-mail: pleun.brand@hotmail.com
Instagram: @doulapleun
Regio: Haarlem +45 min (Leiden, Heemstede, Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Alkmaar)

Veel liefs, Pleun

Angela van de Kar – Regio Amsterdam – Stagetijd: Oktober 2023 – Oktober 2024

Wat bijzonder dat je/jullie een kindje gaan verwachten.

Het wonder van zwangerschap en geboorte is een indrukwekkend proces.
Deze bijzondere levensgebeurtenis met elkaar zo goed mogelijk laten verlopen is waar ik voor ga, door er te zijn en jullie emotioneel en mentaal te begeleiden en bij te staan.

Als mens leef en handel ik vanuit mijn hart en hou mijn hoofd erbij.
Ik ben zorgzaam en tegelijkertijd doortastend, daardoor doorzie ik situaties en behoeften snel en weet erop in te spelen.
Vanuit een krachtige basis die ik heb opgebouwd uit het moederschap en als oma, alsmede door de ervaringen die ik in het verleden heb door gemaakt handel ik.
Voelend zal ik aanwezig zijn en in gaan op jullie behoeften en vragen van dat moment.

Voel je welkom om contact op te nemen.

Warme groet,
Angela

Angela van de Kar
Tisanka.vandekar@gmail.com0648014772
Doula in opleiding
Gezocht: stage bij een thuis- en ziekenhuisbevalling.
Periode: oktober 2023-oktober 2024.
Plaats: Amsterdam.

Leonie Burger – Krommenie + 1 uur – Stageperiode: 1 december 2023 – 9 maart 2025

Hey mooie vrouw,

Welkom op deze bijzondere reis in het moederschap. Misschien wel de meest transformerende reis van je leven.

Mijn naam is Leonie en ik geloof dat elke vrouw de kracht als die van een leeuwin in zich draagt.
Vind jij het (nog) een uitdaging deze innerlijke kracht daadwerkelijk te voelen?

Graag ondersteun ik jou om deze kracht te (her)ontdekken. Met informatie van binnen- en buiten jouwzelf.
Als jij hierdoor het vertrouwen in het proces en jouw lichaam vindt, gaat de rest vanzelf.

Anticiperen in het moment, vakkundig en in vertrouwen. Met rust en liefde, als bewaker van het geboorteproces.
Zodat jouw kindje een zachte landing kan maken hier op Moeder Aarde.

Ik kijk er naar uit jou te ont-moeten.

Liefs,
Leonie

Tel.: 06-41709177
E-mail: leonieburger86@gmail.com
Insta: doule.nl
Werkgebied: Krommenie +1h

Munira – Omgeving Almere en Amsterdam – Stageperiode: 1 december 2023 – 9 maart 2025

Hey mooie vrouw,

Ben jij zwanger? Dan is de geboortereis van jouw kindje begonnen.

Ik ben Munira: van Birth love by Munira

Wil jij in je eigen oerkracht staan? Wil jij met rust en zelfvertrouwen jou bevallings-reis in gaan? Dan ben ik jouw Doula.

Je krijgt van mij uitgebreide opties en tools mee om deze krachtige en mooie reis aan te kunnen. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat jij gezien en gehoord wordt tijdens je bevalling. En dat de wensen van jouw en je (eventuele) partner worden gewaarborgd.

Vanaf Jan’24 ben ik op zoek naar 3 mooie zwangere mama’s, die ik mag begeleiden in hun reis naar moederschap. In de omgeving van Almere en Amsterdam.

Dus denk jij deze toegewijde, geduldige en liefdevolle Doula wil ik aan mijn zijde. Stuur dan een mail naar info.birthlove@gmail.com of stuur een dm op mijn insta pagina @birth_love_by_munira.

Love & light 💖💫

Tel. nr: 06 49 15 30 21

Korall Koornstra – Omgeving Amsterdam – Stageperiode: 1 december 2023 – 9 maart 2025

Lieve mama (& partner)

Ongeveer 9 maanden lang groeit er een wonder in je buik. De band die je hebt met je baby is ongelofelijk sterk en zo speciaal.

En dan opeens komt de bevalling steeds dichterbij. Wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? Er zijn zo veel opties, wat zou jij nou echt willen?

Ik help je met liefde om je zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de zwangerschap en je voor te bereiden op je bevalling. Samen zorgen we voor een prachtige kennismaking tussen mama (partner) & baby(s).

Ik ben Korall (ambitieus, gelukkig & liefdevol). Ik heb mijn eigen nanny bureau (Korall’s Kids Care) en al heel veel zwangere vrouwen gezien. Ik ben er van overtuigd dat iedere vrouw een droombevalling kan hebben, en dat gun ik jou zo!

Mocht je vragen hebben of meer willen weten over mij mag je altijd een berichtje sturen of even mij even bellen. Samen ergens een taartje eten om elkaar te ontmoeten?

Liefs, Korall

*Amsterdam en omgeving, mocht je nou heel ergens anders wonen en mij heel graag bij je bevalling willen kunnen we altijd even kijken naar de mogelijkheden.

Website: https://koralls-kids-care.com/nl/doula-care/
Email: Doulacare@koralls-kids-care.com
Telefoonnummer: +31 6 22 143 999

Judith Barth – Omgeving ’t Gooi – Stageperiode: 1 december 2023 – 9 maart 2025

Hi! Als jouw doula zou ik jou graag willen begeleiden tijdens jouw magische en unieke reis in het worden van moeder. In een paar persoonlijke gesprekken leer ik jou (en je partner) goed kennen, voorzie ik jullie van de nodige informatie en help ik je jullie persoonlijke geboorteplan op te stellen. Samen kijken we waar jouw behoeftes en grenzen liggen en wat jouw (jullie) belangrijkste wensen zijn. We oefenen ademhalingstechnieken, bespreken de diverse houdingen en manieren om de weeën op te vangen. Ik sta je bij tijdens de hele reis, zodat je optimaal kunt leren ontspannen en vertrouwen krijgt in jouw aanstaande bevalling.

Support van een doula tijdens je zwangerschap en rondom de bevalling is heel persoonlijk en om te ontdekken of er een klik tussen ons is, kom ik graag vrijblijvend eerst kennismaken. Elke zwangere vrouw verdient een doula, dus…let’s doula this!


Ik zoek een doula stage in het Gooi, met een afstand tot maximaal een uur rijden, o.a. Laren, Blaricum, Hilversum, Huizen, Eemnes, Bussum, Naarden…
Bij interesse, stuur een mailtje naar birthdoulajuut@gmail.com of stuur een appje naar mij op 06-30765409 en ik neem contact met je op!

Sandra Horstman – Omgeving Noord-Holland – Stageperiode: tot 11 november 2025

Jullie zijn zwanger! Wat een bijzondere periode, maar er komt ook zoveel op je af!

Betrouwbare, realistische voorlichting en begeleiding rondom jouw zwangerschap en bevalling is iets waar mijn passie ligt! Met meer dan 25 jaar ervaring in geboorteland, wil ik jullie graag inspireren, tips geven en helpen om de basis te vormen voor jullie eigen beslissingen.

Ik ben Sandra, begonnen als kraamverzorgende en daarna gespecialiseerd verpleegkundige geworden. Inmiddels werk ik al jaren op de Verlosafdeling waar ik heb mogen bijdragen aan geboortes van honderden baby’s.

Mijn eigenschappen; betrouwbaar, betrokken en doortastend.

Leuk als ik je interesse heb gewekt! Neem gerust vrijblijvend contact met mij op!

Liefs, Sandra

Emailadres: Sandra_horstman@outlook.com
Telefoonnummer: 06-51009269

Overijssel

Melissa Vreeswijk – Omgeving: Raalte + 30 km – Stageperiode: tot 11 november 2025

Zwanger! Wat een bijzondere periode! Maar misschien ook ingewikkeld, want wat gebeurt er met je lijf? En wat doen al die hormonen met je? Zoveel om over na te denken en waar je je op moet voorbereiden. Maakt dit je misschien wat bang of onzeker? Of wil je juist alles goed regelen?

We kunnen samen kijken waar jij en je eventuele partner tegenaan lopen, of wat er juist als prettig wordt ervaren. En waar misschien nog niet bij stil is gestaan.
Ik ben er voor, tijdens en na de geboorte van de baby.
En heb je me even niet nodig, dan kan ik een paar foto’s maken tijdens de bevalling mocht je dit willen.

Met mijn partner en onze 5 kinderen, wonen wij in het buitengebied van Raalte op ons melkveebedrijf. Ik ben nuchter, enthousiast en geduldig.

Wil je meer informatie?
Mail, bel of app gerust vrijblijvend naar mij

Mail: samenbeterbevallen@hotmail.com
Telefoonnummer: 06 20 90 39 04

Utrecht

Sanne Takman – Utrecht e.o. – Stagetijd: juni 2022 – september 2023

Vol (zelf)vertrouwen je bevalling tegemoet. Ik hoop dat ik jou en je partner daarbij kan helpen.

In je kracht staan, vertrouwen hebben in je lichaam, je kindje, en het oh zo mooie maar impactvolle proces van zwanger zijn en bevallen. Dat is in mijn ogen alles wat je nodig hebt in deze bijzondere periode. Ik sta naast je en ondersteun je in jouw eigen proces. Ik neem jouw wensen en behoeften serieus, en ben er ook voor je als het anders loopt dan je had verwacht of gewild. Zo leef jij niet alleen vol vertrouwen naar je bevalling toe, maar kun je ook vol trots terugkijken op deze levenservaring, ongeacht hoe het loopt.

Ik ben Sanne, doula en moeder van dochter Lou (1) en kom graag met je in contact om jou en je partner te begeleiden, daar waar jullie het het meeste nodig hebben.

telefoon: 06 15 244 245
e-mail: sannetakman@gmail.com
instagram: @doula_utrecht

Werkgebied: Utrecht e.o.

Roos Wessels – Utrecht (stad) – Stagetijd: juli 2023 – november 2023 en juli 2024 – oktober 2024

Lieve zwangere (en partner),

Wil je je tijdens de geboorte van je kindje veilig en gesteund voelen? Wil je goed geïnformeerd zijn rondom de geboorte? Lijkt het je fijn te kunnen ontspannen tijdens het baren? En/of ben je in verwachting van een tweeling waardoor je extra steun kunt gebruiken? Als doula help ik je door emotionele en praktische steun te bieden tijdens de geboorte van je kindje(s). Met mij aan je zijde heb je een sensitieve, ruimdenkende en vrolijke doula naast je staan. Ik ben moeder van 2 kids, draagconsulent, dol op kleur en avontuur. Wil je met me samenwerken aan de voorbereiding op en tijdens de geboorte van je kindje(s)? Ik hoor graag van je!

Liefs Roos

Contact:
0628147477
Email: info@uitgerekendroos.nl
www.uitgerekendroos.nl
@uitgerekendroos

Francien Hazeleger-Vlug – Omgeving Veenendaal – Stageperiode: 1 december 2023 – 9 maart 2025

Goed voorbereid bevallen met vertrouwen in jezelf en de mensen die je bijstaan, dat is wat ik iedere vrouw gun. Volledige lichamelijke en geestelijke ontspanning bevorderen de bevalling en kunnen zorgen voor minder medisch ingrijpen. Graag verken ik samen met jullie de verwachtingen en wensen rondom de bevalling.

Goede begeleiding en voorbereiding maakt echt het verschil, je veilig en gehoord voelen daar ligt mijn prioriteit, ik ben daar waar jij mij nodig hebt.

Ik ben Francien, moeder, zorgzaam, inlevend, positief en met een gezonde dosis humor.
Als kraamverzorgende, zus en vriendin heb ik al vele mooie bevallingen mogen begeleiden. Wil jij de volgende zijn?

Ik gebruik al mijn kennis, tips en tools om jullie zwangerschap en de geboorte zo aangenaam mogelijk te maken. Neem gerust vrijblijvend contact op.

Omgeving Veenendaal +/- half uur reisafstand

Francien Hazeleger-Vlug
Whatsapp of bellen: 06-41214331
Email: francienhazeleger@gmail.com

Angela – Omgeving Nieuwegein (Utrecht) – Stageperiode: tot 11 november 2025

“To change the world, we must first change the way babies are being born” – Michel Odent.

Lieve (toekomstige) mama, (For English/Spanish see below)

Gefeliciteerd! Er groeit een baby in je buik! Maar misschien ook wat onzekerheden en vragen. Mijn naam is Angela, doula achter Way2birth, en ik begeleid je graag naar een positieve bevallingservaring toe.

Vanuit tederheid, empathie en een holistische visie gebaseerd op wetenschappelijk bewijs help ik je graag bij het nemen van jouw eigen beslissingen, en het ontdekken van jouw krachtige essentie als vrouw en moeder. Thuis of in het ziekenhuis, ik sta aan jouw zijde om jouw rechten en wensen te beschermen, om jouw reis naar het moedeschap plezieriger te maken.

Ik begeleid je in het Nederlands, Engels of Spaans. Neem contact met mij op om kennis te maken!

Email: way2birth@gmail.com
Tel: 0645661015
Instagram: https://www.instagram.com/way2birth/

Dear (future) mother,

Congratulations! A baby is growing in your belly! But perhaps also some insecurities and questions. My name is Angela, doula behind Way2birth, and I guide you towards a positive birth experience.

From tenderness, empathy and a holistic vision based on scientific evidence, I help you make your own decisions and discover your powerful essence as woman and mother. Either at home or in the hospital, I am by your side to protect your rights and wishes, to make your path into motherhood more pleasant.

I guide you in Dutch, English or Spanish. Feel free to contact me for a meeting!

Email: way2birth@gmail.com
Tel: 0645661015
Instagram: https://www.instagram.com/way2birth/

Querida (futura) mamá,

¡Felicidades! ¡Un bebé está creciendo dentro de ti! Pero quizá también algunas inseguridades y preguntas sin resolver. Me llamo Angela, y en mi trayecto como doula en Way2birth te guío hacia una experiencia de parto positiva.

Desde la ternura, la empatía y una vision holística basada en la evidencia científica, te ayudo a que tomes tus propias decisiones y descubras tu poderosa esencia de mujer y madre. Ya sea en casa o en el hospital, estaré a tu lado para proteger tus derechos y deseos, para así hacer tu camino hacia la maternidad más placentero.

Te puedo acompañar en Holandés, Inglés o Español. Contáctame para conocernos!

Email: way2birth@gmail.com
Tel: 0645661015
Instagram: https://www.instagram.com/way2birth/

Jolien Woortman – Omgeving: Driebergen (+ 40 minuten) – Stageperiode: tot 11 november 2025

Wauw, je gaat geboorte geven! Ben je ook zo benieuwd hoe het zal zijn? Voor jezelf, voor je (eventuele) partner en voor je kindje? Met rust, zorgvuldigheid, oprechte aandacht, eerlijkheid en de nodige humor, voel, kijk en denk ik graag met jullie mee. Vanuit mijn expertise op het gebied van geboortepatronen en babysignalen kan ik ook meekijken hoe het na de geboorte met jullie kindje is. In de eerste periode kan ik fijne handvatten aanreiken zodat jullie precies weten hoe je dit kindje een zachte landing kan geven in deze wereld.

Wil je graag een keer kennismaken of heb je een vraag? Jullie zijn van harte welkom!
Liefs Jolien

www.praktijklien.nl
praktijklien@gmail.com
06-30129534

Zeeland

Marian Roorda – Brussel en Middelburg – Stagetijd februari 2022 – mei 2024

Vol vertrouwen, overgave en voorbereid. Zo hoop ik dat jij deze levens veranderende tijd van zwangerschap en geboorte tegemoet gaat.

Als doula kan ik je daarin begeleiden en ondersteunen. Na zoeken en aftasten besefte ik me dat dat me gelukkig maakt: jou in je kracht doen staan tijdens deze bijzondere periode. Met een open blik om jou, uniek dat je bent, zo goed mogelijk te ondersteunen en begeleiden.

Mijn drijfveren in dit beroep zijn mijn empathie, verwondering over en geloof in de kracht van het vrouwelijk lichaam.  Mag ik jou de tools aanreiken om van deze tijd te kunnen genieten en in rust je baby te kunnen verwelkomen?

Lieve groet,
Marian

Mijn werkgebied is Brussel voor volledige begeleiding en Middelburg (op Walcheren) (en omstreken) met uitzondering van garantie op bevalling-begeleiding.
Dat wil zeggen voor cliënten in Middelburg kan ik de voorbereidende begeleiding doen, maar niet met zekerheid de bevalling bijwonen.

Tel nr: +31683867402
Email: marianroord@gmail.com

Zuid Holland

Nina Berris – Delft e.o. – Stagetijd: augustus 2022 – juni 2023

Het wonderlijke van geboorte. Geboorte, groei, en het vergaan is misschien wel het meest rauwe/pure wat er is in een mensenleven. Hoe voel jij je? Wat een bijzonder proces, waar jij/jullie doorheen gaan. Wat heb jij nodig om jou in je kracht te blijven staan?

Ik ben Nina en ik nodig je uit om dit bijzondere maar ook intense moment te omarmen, waarbij ik als Doula met aandacht ondersteun waar nodig is. Naast jou of even aan de zijlijn. Met bronnen van informatie zodat je vanuit eigen regie weloverwogen keuzes kunt gaan maken. Met speelsheid, vertrouwen en rust, wil ik er voor jou en eventuele partner zijn, om vooral te helpen herinneren hoe krachtig jij als mens bent en zo dit nieuwe leven mag gaan verwelkomen.

telefoon: 06 – 2548 3924|
e-mail: niensb@gmail.com

Werkgebied: Delft e.o.

Elise Groenhart – Zuid-Holland – Stageperiode: juli 2023 – januari 2024

Wil jij de regie over je bevalling in eigen handen nemen? Ik sta klaar om je te ondersteunen en je de nodige tools aan te reiken, zodat je volledig in je eigen kracht kunt staan. Samen zullen we de verschillende opties voor de bevalling bekijken en bepalen wat het beste bij jouw situatie past.

Vanuit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat het hebben van een Doula heel waardevol is. Iemand die zowel fysiek als mentaal aan je zijde staat, begrijpt wat je doormaakt en inspeelt op je behoeften op dat moment.

Mensen beschrijven mij als een warm persoon zonder zweverigheid, direct zonder strengheid en open zonder oordeel.
Ik zou graag kennis met je willen maken. Ik kijk uit naar je reactie.

Liefs,
Elise

Instagram: Doula_Elise
Telefoon: 06-15953911

Ewa Tomaszewska – Omgeving Den Haag – Stageperiode: 1 december 2023 – 9 maart

Herken je dat? Lijstjes afvinken, googelen, je omringen met tientallen wijze boeken, veel ongevraagde adviezen krijgen en geboorteverhalen rondom je horen. Beginnen jullie jezelf af te vragen wat eigenlijk het meest essentieel voor jullie is in deze periode? Of misschien proberen jullie juist zo weinig mogelijk stil te staan bij de verandering in je leven omdat het te veel lijkt te zijn?

Ik ben Ewa. Als kraamverzorgende ondersteun ik gezinnen al een aantal jaren tijdens hun kraamtijd. Daarnaast ben ik me aan het bekwamen tot doula. Met aandacht, afstemming en rust begeleid ik jullie tijdens jullie zwangerschap en de geboorte van jullie kindje.

Ik werk in 3 talen, Nederlands, Engels en Pools.

e-mail adres: ewigoeshome@gmail.com
tel nummer: 0611085907
Werkgebied: Den Haag en omstreken; Voorburg, Leidschendam, Wassenaar, Nootdorp, Ypenburg

Amandina Almeida – Omgeving Rotterdam/Zuid-Holland – Stageperiode: 1 december 2023 – 9 maart

Lieve verse aanstaande mama en papa,

Binnenkort verwachten jullie een nieuw wonder onder jullie. Wat zal dat spannend zijn of is het al super spannend! Soms een beetje onzeker voor wat er mag komen? Als moeder van zes en een zevende op komst weet ik daar alles van af…
Staan jullie ervoor open, dan zou ik het heel leuk vinden en een eer om Jullie bij deze mooie gebeurtenis met alle liefde en warmte bij te staan✨♥️ Ik geloof dat een positieve geboorte-ervaring niet alleen jullie als ouders, maar ook de baby ten goede komt.

Als toekomstige doula is mijn motivatie om jullie aanstaande ouders te ondersteunen en begeleiden tijdens de meest bijzondere reis in jullie leven: de geboorte van jullie kind.

Voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je contact met mij opnemen:
amandina.almeida85@hotmail.com
Of Stuur een berichtje naar: 0623193949

Jenske Crooijmans – Omgeving Zuid-Holland – Stageperiode: tot 11 november 2025

Heb je wel eens gehoord van orgastisch bevallen?

Veel mensen denken niet meteen aan genot als het over zwangerschap en bevallen gaat, maar er zijn vrouwen die extatische, of zelfs orgastische, ervaringen hebben. Nou, dan moet genieten zéker kunnen!

De geboortewereld kan echter overweldigend en soms onvoorspelbaar zijn. Ik help je hier je weg in te vinden, zodat je deze indrukwekkende tijd kan doorleven op jouw manier. Op momenten van genot, maar ook als het zwaar wordt, zal ik je ondersteunen.

Ik ben Jenske en ik ben werkzaam in Berkel en Rodenrijs, tussen Den Haag en Rotterdam. Ik ben bereikbaar op +316 40932639 of jenskecrooijmans@gmail.com

Vlaanderen

Nina Vermeulen – Regio Brugge/Gent – Stageperiode: 1 december 2023 – 9 maart 2025

Vol liefde en vertrouwen je baby en jezelf als mama/papa verwelkomen. Hoe kijk jij naar dit nieuwe hoofdstuk? Wat zijn jouw verlangens en vragen?

Als doula kan ik jou en je (bevallings)partners steunen in het maken van bewuste keuzes die helemaal bij jullie passen. Van de prille kinderwens tot de eerste momenten als nieuw gezin ben ik er voor jullie waar nodig. Daarbij is er ruimte voor de lach en de traan die vaak bij grote veranderingen naar boven komen. Zo kunnen jullie je tijdens dit puur moment van nieuw leven omringd voelen en vol vertrouwen en kracht met het leven meebewegen.

Nog aanvullend:
Werkgebied: regio Brugge – Gent (België)
Mail: nina.vermeulen@hotmail.com Instagram: @dou.la.nina

Amber Manesse – Vlaanderen en zuiden van Nederland – Stageperiode: 1 december 2023 – 9 maart 2025

Hoi toekomstige ouder(s),

Ik ben Amber, vroedvrouw en doula.

Met een vrolijke en authentieke aanpak sta ik klaar om de unieke reis die jij doormaakt te omarmen en ondersteunen. Als doula ben ik jouw metgezel, jouw steunpilaar in zowel vreugdevolle momenten, als in emotionele en fysieke uitdagingen! Het is mijn missie om jou als toekomstige moeder te begeleiden voor, tijdens en na de reis naar het ouderschap. Ik sta volledig ten dienste van jou, stel me flexibel op en ik pas me zonder moeite aan, aan jouw behoeften en wensen. Het is jij die centraal staat. In combinatie met mijn ervaring als vroedvrouw kan je vertrouwen op mijn ondersteuning als doula.

Ik sta altijd voor je klaar op het nummer +32 4 88 06 46 81 of via amber.manesse11@gmail.com.

Tot snel!