Nascholing

1-daagse nascholing | datum wordt nog bekend gemaakt | € 165,-

Holding Space
en de invloed van onze ervaringen en patronen

Een wezenlijk deel van Doula-zijn is Ruimte-zijn. Ruimte is open, stil en ontvangt zonder oordeel. Het kent zelfs geen oordeel over het oordeel. Het is onvoorwaardelijk liefhebben. En precies dat is Holding Space. Hoe meer een Doula in contact is met Holding Space, hoe meer een aanstaande moeder de Liefdevolle Ruimte voor wie zij is kan ervaren én in zichzelf kan herkennen. Het helpt haar om diep in contact te zijn met zichzelf en met haar kindje en om op haar intuïtie en gevoel te vertrouwen. Deze dag biedt een verdieping van je persoonlijke ontwikkeling als Doula. De dag richt zich op het zoveel mogelijk ervaren van Holding Space in jezelf en in anderen. Ook maken we een aanzet tot herkennen wat jou hierbij helpt en welke ervaringen en patronen dit juist in de weg staat.

Wat houdt Holding Space in?
Het is een misvatting dat Holding Space betekent dat we niets doen. Het heeft niks te maken met passief zijn, maar alles met volledig open aanwezig zijn. Van daaruit kan onze kennis, vaardigheden, liefde en intuïtie vrij stromen in antwoord op wat nodig is in het moment. Of dat nu onze stille aanwezigheid is of doortastend handelen.

Hoe leren we het?
De vraag is meer wat staat het in de weg? Want in Essentie zíjn we die Liefdevolle Ruimte. Er kan In ons alleen ieder moment iets voorschuiven waardoor we er niet of minder mee in contact zijn. Om Holding Space voor anderen te kunnen zijn, is het belangrijk om dit te onderzoeken en eerst Holding Space voor onszelf te zijn. Dat betekent onszelf leren ontvangen in alles dat we zijn… Zelfliefde.

De invloed van onze ervaringen en patronen
Ervaringen, intense gebeurtenissen, trauma’s, ieder mens ontwikkelt hierdoor (overlevings-) strategieën en patronen die ons een gevoel van veiligheid en identiteit geven. Dit is heel natuurlijk. De enige valkuil is dat we ons er meestal teveel mee identificeren waardoor de Liefdevolle Ruimte die we zijn naar de achtergrond schuift. Deze komt weer naar voren als we contact maken met het onderliggende en vanuit liefdevolle ogen naar onszelf kijken, zonder bezig te zijn met dat we anders moeten zijn dan dat we zijn. Groeien in Zelfliefde is een bewustzijnsproces waarin we onszelf ontmoeten in al onze menselijkheid en voorbij dat. We zoomen steeds verder uit en ervaren we wie we zijn achter onze bescherming, (zelf)oordelen en patronen en ontmoeten Holding Space in onszelf.


Voor wie?
Voor afgestudeerde en praktiserend Doula’s.


Docenten
Ann Verhulst – docent, klinisch psycholoog
– Francien de Bont – gastdocent, traumabegeleiding en (transpersoonlijk) counselor


Datum en plaats
Deze nascholing vindt plaats van 9:30 – 16:00 uur bij Het Holos Huis.
Wanneer de datum bekend lees je dat hier.


Kosten en betaling
De kosten bedragen € 165,- per persoon (excl. lunch).

Het lesgeld dient voor aanvang te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000570 7862 ten name van Holos Academie te Utrecht.

Zodra bekend is of er voldoende aanmeldingen zijn om te starten, ontvang je een definitieve bevestiging en een factuur.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door te mailen naar doulaopleiding@holos.nl. Vermeld in je aanmelding je naam, adres, emailadres, telefoonnummer en in welk jaar jij de doula opleiding hebt afgerond.