Ann Verhulst

Ann Verhulst

docent

Hallo, ik verzorg het onderdeel ‘persoonlijke ontwikkeling en visie’ op de doula opleiding. Ik vind het geweldig dat binnen Holos zoveel aandacht wordt besteed aan het kijken naar wie jij bent. Mijn lesdagen gaan over werkelijk in verbinding zijn met jezelf en met de ander, wat een wezenlijk deel is van doula-zijn. Hiermee ondersteunen we ook de moeder om diep contact te zijn met zichzelf en met haar kindje en om op haar eigen gevoel, kracht en intuïtie te vertrouwen.

De lessen voelen op mijn lijf geschreven want…..verbinding is waar het voor mij van kinds af aan over ging. Ik was me al vroeg bewust dat ik een diep verlangen voelde naar samen-zijn vanuit vrijheid en een open hart. Tijdens alle omzwervingen in mijn leven was deze zoektocht leidend. Tijdens mijn studie en werk als klinisch psycholoog, als trainer aan de politie academie, in de vijf jaar dat ik in een omgebouwde vrachtwagen de wereld introk, als coach, doula en docent…. en natuurlijk in al mijn relaties met mensen. De levensreis gaat door, de zoektocht is gestopt in het zien dat vrijheid en verbinding er zijn zodra ik niets in of buiten mezelf afwijs.

Ik voel me dankbaar dat ik via mijn lessen bij mag dragen aan wat in mijn beleving een doula in essentie is. Een ‘dienende vrouw’ die door haar openheid en bewustzijn in staat is tot echt contact en van daaruit haar liefde, kennis en vaardigheden kan inzetten voor een geborgen geboorte.