Heb je een vraag over studeren bij Opleiding tot Doula? Wil je advies of heb je een inhoudelijke vraag over de opleiding? We helpen je graag.
Voor wie is onze doula opleiding?
Een Doula word je niet – een Doula ben je al. Je hebt een warm hart en jouw liefde voor thema’s als zwangerschap en geboorte hebben je aan onze poort gebracht. Met deze opleiding ontwikkel je je vanuit deze intrinsieke motivatie en verbinding met de thema’s tot een echte professional die kan uitzoomen en reflecteren op verschillende handelingswijzen: een doula die zowel intuïtief handelt, als precies weet wat ze doet. Je onderschrijft de holistische visie, wil groeien als mens en als doula en de tijd nemen om de kennis te belichamen.
Kan ik de opleiding ook sneller doen?
Het vraagt tijd om aan de minimale vereiste van drie stages te voldoen. Als je heel snel bent met het vormgeven van je stages is het mogelijk om het hele traject in zeven tot acht maanden af te ronden.
Wat is de geschatte studiebelasting?
Van de studenten wordt een actieve houding verwacht. Het is van belang dat je je terdege op de lessen voorbereiden door middel van zelfstudie-opdrachten. Qua tijdsinvestering rekenen we ongeveer 6 uur voorbereiding voor een lesdag. Zodra je stage loopt zal het toenemen omdat er dan verslagen gemaakt moeten worden.
Hoe groot zijn de groepen tijdens de opleiding?
De groepen bestaan uit minimaal twaalf en maximaal zestien personen. De studenten hebben verschillende achtergronden, ervaringen en opleidingsniveaus. De leeftijd loopt van 18 tot boven de 60 jaar.
Hoe gaat de opleiding om met corona?
In verband met corona hebben we minder studenten per groep en hanteren we het coronaprotocol op basis van de RIVM richtlijnen. Waar mogelijk vinden onze theorielessen online plaats. Per 1/9/2021 zijn de maatregelen voor het onderwijs losgelaten.
Waarom mag je pas na dag 6 beginnen met je stage?
De doula biedt complementaire zorg en moet dus excellente communicatieve vaardigheden bezitten om op gepaste wijze te communiceren en eventueel te bemiddelen tussen medische hulpverleners en aanstaande ouders. Vandaar dat wij onze studenten pas na het voltooien van de lesmodule over communicatie voldoende voorbereid achten voor de stages.
Wat is het beroepsperspectief?
De doula is niet meer weg te denken in Nederland en heeft haar plek veroverd. Doula’s zijn werkzaam als ZZP’er. Ondernemerschap loopt daarom ook als een rode draad door de opleiding.
Doula’s vallen niet onder CAO – zodat ook bij een bevalling van 24 uur je als doula er de hele bevalling voor het stel kunt zijn en zo het hele bevallingsproces kunt begeleiden.
Zijn mannen ook welkom?
Ja, mannen zijn ook welkom, hoewel het niet vaak voorkomt.
Is gespreid betalen mogelijk?
Over de betaling van het lesgeld in twee termijnen kun je contact opnemen met het secretariaat van Het Holos Huis op info@holos.nl. Hiervoor worden €60,- administratiekosten gerekend.
Is het diploma ook geldig in België?
De kwaliteit van de opleiding is zodanig, dat je met de verworven vaardigheden internationaal kunt werken. Het doulaschap is namelijk een vrij beroep.
Wordt begeleiding door een doula vergoed door de verzekering?
Dat hangt af van de gekozen verzekering. Er zijn een paar zorgverzekeraars die een deel van de zorg vergoeden. Voor 2021 zien de vergoedingen er als volgt uit:
Staat jouw vraag er niet bij? Je kunt je vraag ook stellen via het contactformulier of bel ons gerust!