Ben je zwanger en op zoek naar een stagedoula?
Onze doula’s-in-opleiding maken graag kennis met je. Zij zijn blij met een stage tijdens hun opleidingsperiode.

Neem contact op met een doula in opleiding voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!


Drenthe

Flevoland

Adrianne Teeninga – Flevoland en Gelderland

stagetijd februari 2022 – mei 2024

Bevallen waarin jij de regie hebt, kan dat? Nee: ‘bevallen doet pijn, overkomt je en gaat buiten je om’. Een veel gehoord geluid en overtuiging in geboorteland. Maar wat nou als jij kunt aangeven wat en hoe jij het wil? Wat nou als het een mooie ervaring wordt, ook als er pijn is en het anders gaat dan gepland of gedacht.

Als Doula ga ik je hier de tools voor aanrijken. Bewustzijn creëren naar jou geboortewensen en wat de mogelijkheden zijn. Samen gaan we doormiddel van gesprekken, yoga en ademhaling jou/ jullie voorbereiden op de bevalling waarin jij de hoofdrolspeelster bent.

Mailadres: adrianneteeninga@protonmail.com
Tel.: 06 24 72 03 82

Friesland

Gelderland

Laura Vreeling – Arnhem/ Nijmegen

stagetijd juli 2022 – september 2023 

Gefeliciteerd lieve mama, je bent zwanger! In liefde en rust begeleid ik jou en je eventuele partner in deze bijzondere fase. Samen bereiden we ons voor op de geboorte die jij voor ogen hebt, zodat jij je kindje ontspannen, zacht en liefdevol kunt verwelkomen. Ik moedig je aan je eigen koers te varen en te vertrouwen op je innerlijke wijsheid en superkracht! Ik help je bij de voorbereiding, zodat je bewuste keuzes kunt maken. Tijdens de bevalling geef ik alle ondersteuning die jij nodig hebt om ervoor te zorgen dat jij van jouw bevalling een prachtige ervaring gaat maken waar je met trots op terug kijkt.

Ik ben Laura, 36 jaar en moeder van 2 dochters. Door mijn eigen ervaring geloof ik dat iedere vrouw intuïtief weet wat er nodig is om te bevallen.

Zullen we kennismaken?
telefoon: 06-10872389
e-mail: Laura_vreeling@hotmail.com

Werkgebied: Arnhem/Nijmegen (1 uur rijden vanuit Elst, GLD)

Irma Hubertus – Gelderland

stagetijd maart 2023 – maart 2024

Er groeit een kindje in jou! Misschien keek je er al heel lang naar uit, of misschien heeft het je enorm overvallen. Leef je op een roze wolk of voel je juist even helemaal niets? Alle emoties passeren de revue. Het is oké.

Graag wil ik er voor jou zijn en je steunen in de breedste zin van het woord. Ik gun iedereen die ouder mag worden dat hij/zij later terugkijkt op een zo prettig mogelijke zwangerschap, bevalling en kraamperiode. We bespreken al jullie (beval)wensen, al jullie vragen en al jullie zorgen. Ik vind niks gek.

Lijkt het jou fijn om iemand naast je te hebben die rust brengt, kan relativeren, kan motiveren en een vleugje humor meebrengt? Mijn naam is Irma. Ik ben 37, getrouwd en moeder van 3 prachtkinderen. Laten we kennismaken!

Liefs,

irmabulten@hotmail.com

werkgebied: Doetinchem (max. 45 minuten reisafstand)

Groningen

Janny – Meerstad

Janny Andriessen

stagetijd januari 2022 – januari 2023

Dag mooie zwangere vrouw!

Binnenkort verwelkom jij een nieuwe wereldbewoner; jouw kindje! Ik kan me voorstellen dat dit
spannend is of je onzeker maakt. Want hoe gaat nou die bevalling? Misschien kijk je er ook wel naar
uit en kan je niet wachten! Ik ben er om jou/jullie goed voor te bereiden en te ondersteunen tijdens de
bevalling. Zodat jij krachtig je bevalling in gaat en regie houdt. Zo krijgt jouw kindje de beste start in
zijn of haar leven en kijk jij met warme gevoelens op deze geweldige ervaring terug!

Wie ben ik? Ik ben Janny, moeder van 3 kinderen en woon in het Groningse Meerstad. Ik ben
nuchter, daadkrachtig, liefdevol en erg grappig . Niets is te gek en alles is bespreekbaar. Zin om
kennis te maken? Bel of mail me!

doulapraktijkmetliefde@hotmail.com
06 484 616 10
Werkgebied: Groningen, Drenthe en Friesland, ongeveer een 3 kwartier tot maximaal een uur rijden vanuit Groningen.

Limburg

Josje Stoekenbroek – Noord-Limburg

stagetijd februari 2022 – mei 2024

Lieve aanstaande mama,

Niet alleen je kindje gaat geboren worden, maar ook jij als mama. Aan dit magische proces wil ik graag mijn steentje bijdragen en jou en je eventuele (geboorte) partner helpen om de verbinding met je kindje, je lichaam en jezelf terug te vinden. Een magische bevalling heeft niks te maken met controle, maar alles met overgave vanuit vertrouwen en kennis waar ik je bij ga ondersteunen. De natuur en jouw lichaam weet de weg.

Ben jij opzoek naar die verbinding en dat vertrouwen? Dan help en ondersteun ik je met alle liefde voorafgaand en tijdens de bevalling.

Liefs, Josje

Mijn werkgebied is 1,5u rondom Nieuw-Bergen, Noord-Limburg (mijn woonplaats).
E-mail adres: Josje@stoekenbroek.nl
Telefoonnummer: +31- (0)6 20 90 25 00

Noord Brabant

Margriet Schouten – Den Bosch

stagetijd februari 2022 – mei 2024

Jouw kindje welkom heetten in alle rust, vol liefde en helemaal in jouw kracht. Met regie en kennis over de keuzes die je hebt en met vertrouwen in jouw lichaam is de bevalling een moment waar je naar uit mag kijken. Als doula kan ik jou ondersteunen door je in verbinding te brengen met jezelf maar ook met je kindje. Door samen, ook met jouw (beval)partner, naar jullie wensen en vragen te kijken wordt dit helemaal jullie moment of dat nu thuis of in het ziekenhuis is. Dat jullie straks vol blijdschap en trots terug mogen kijken op deze transformerende blijde gebeurtenis is mijn doel. 

Bel me gerust om vrijblijvend kennis te maken. Ik vind het belangrijk dat we allebei een klik voelen. 

Liefs,

Margriet

Mailadres: h.g.m.schouten@gmail.com
Telefoonnummer: 0683178676
Rosmalen, regio Den Bosch + 45 min
(Zaltbommel, Waalwijk, Tilburg, Eindhoven, Gorinchem, Nijmegen, Utrecht)

Kyra Neijs – Breda

stagetijd februari 2022 – mei 2024

Wil je zin krijgen in jouw bevalling, of in ieder geval ‘met volle angst vooruit*’ durven te gaan, dan ben je bij mij aan het goede adres!

Ik wil samen met jou/jullie in kaart brengen hoe een magische bevalling er voor jou uit ziet. Gaandeweg zullen we praktische zaken behandelen maar vooral inchecken bij jouw gevoel en ruimte geven aan eventuele angsten. Samen zetten we jouw bevalwensen op papier ter voorbereiding op dit life-changing event.

Tijdens de bevalling zal ik jouw wensen en grenzen bewaken. Daarnaast geef ik tips voor bijvoorbeeld ademhaling, massage en houdingen.

Liefs,
Kyra

Telefoonnummer: +31 (0)6 45 14 23 08
Website: www.debaarheid.com

Noord Holland

Sabrina Spruijt – Amsterdam

stagetijd september 2022 – maart 2023 (andere periode eventueel bespreekbaar)

 

Lieve aanstaande mama (en partner),

Ben jij op zoek naar een zorgzame, daadkrachtige doula met een vleugje humor en die vertrouwt op haar intuïtie? Die heb je nu gevonden. Met deze eigenschappen zou ik je kunnen ondersteunen om je in jouw eigen kracht te laten staan en eigen regie in handen te houden tijdens je zwangerschap en de bevalling. Ik ben Sabrina, 48 jaar en moeder van 2 volwassen kinderen. Het zou leuk zijn als je contact met mij opneemt om kennis te maken.

Veel liefs, doula Sabrina

mobiel: 06-17355207
email: doulasabrina@hotmail.com

Werkgebied: Amsterdam en wijde omgeving (maximaal 45 minuten rijden vanuit Amsterdam)

 

Sevgili anne adayı (ve partneri),

Hamilelik ve doğum sırasında ekstra destek mi arıyorsunuz?
Bu konuda size yardımcı olmak isterim.
Benim adım Sabrina, 48 yaşında ve 2 yetişkin çocuk annesiyim.
Hayatınızın bu özel evresinde size yardımcı olabilirim.
Benimle tanışmak ve kontak kurmak isterseniz;

Cep telefonum: +31 6 17355207
E-posta: doulasabrina@hotmail.com

Çalışma bölgesi tercihim Amsterdam ve çevresi (Amsterdam’dan arabayla maksimum 45 dakika)

 

Iris van Wijk – Haarlem e.o.

stagetijd september 2022 – september 2023 

Een geboorte vol vertrouwen vanuit je eigen kracht

Ik ben Iris, een nuchtere doula met een sensitieve en zachte kant en moeder van 4 kinderen. Mijn focus is het geven van rust en vertrouwen tijdens de bevalling. Door volledig te vertrouwen op je intuïtie en je eigen lichaam is er meer ontspanning en minder ruimte voor angst. Je durft je over te geven aan het geboorteproces en alle sensaties en gevoelens die daarbij horen. Dit doe ik door middel van het vergroten van je kennis van het geboorteproces. Het oefenen met meditaties, affirmaties en ademhalingstechnieken. Maar ook door massages, luchtigheid en lekker samen lachen.

Jouw (geboorte)partner speelt een hele mooie en liefdevolle rol tijdens de geboorte dus betrek ik hem of haar intensief bij het gehele proces. Samen onderzoeken we jullie keuzes, wensen, angsten en verwachtingen. Ook bij medische bevallingen. Als doula zorg ik tijdens de bevalling voor jullie veilige bubbel en een positieve mindset zodat jij de regie houdt én kan meebewegen met veranderende omstandigheden. Sámen, als een team, en vanuit je eigen vrouwelijke kracht jullie kindje verwelkomen is magisch. Ik gun dat iedereen!

Mocht je nieuwsgierig zijn, stuur me dan een berichtje.

Zachte groet, Iris

telefoon: 0621801008
e-mail: irisv.wijk@gmail.com
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/iris-van-wijk-54335823/

Werkgebied: Haarlem, Amsterdam, Alkmaar en omgeving

Olya van Poppel – Amsterdam e.o.

stagetijd oktober 2022 – september 2023 

Ik geloof in de eindeloze kracht van elke vrouw. Zwanger zijn en bevallen is voor velen het meest bijzondere, maar tegelijkertijd ook spannendste wat je mee kan maken. Mijn wens is dat elke vrouw en eventuele partner de bevalling vol (zelf)vertrouwen in mag gaan en er achteraf met een trots gevoel op terug kan kijken, op welke wijze deze ook verloopt. In de maanden voorafgaand onderzoeken we jou/jullie geboortewensen. We bouwen aan een vertrouwensband om zo te zorgen voor een ontspannen sfeer tijdens de bevalling.

Ik ben zorgzaam en geduldig, maar ook duidelijk en daadkrachtig. Ik sta aan jullie zijde en ondersteun daar waar nodig, zowel mentaal als fysiek. Ik hecht veel waarde aan persoonlijke connectie en neem graag de tijd om te bekijken of we die klik voelen, neem gerust vrijblijvend contact op.

telefoon: 06 1481 9074
e-mail: olyavanpoppel@gmail.com

werkgebied: Amsterdam + 1 uur (Noord-Holland / Zuid-Holland / Utrecht / Flevoland)

Xumi Simons – Zaanstad

stagetijd september 2022 – september 2023

Het moment dat er een kindje wordt geboren, wordt er ook een moeder geboren! Zwangerschap kan veel emoties met zich meebrengen, van blijdschap en intens geluk tot spanning en onzekerheid. Als doula kan ik jou en je partner mentaal en fysiek ondersteunen tijdens deze spannende, maar prachtige transitie naar het ouderschap!

Mijn naam is Xumi en mijn grote passie is kennis opdoen over het wonderlijke van alles rondom zwangerschap, bevallen en postpartum. Graag wil ik deze kennis met iedereen delen, omdat ik alle vrouwen een fijne bevalling gun! Ik vind het belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent over de keuzes die je rondom je bevalling kunt maken. Daardoor houd jij de regie. Daarbij zal ik zal jou en je partner ondersteunen waar nodig en samen met jullie werken naar een fijne bevalling waarin jij je zelfverzekerd en krachtig voelt. Of het nou loopt zoals gepland of dat het anders loopt dan verwacht, het belangrijkste is dat jij trots kunt terugkijken op het mooiste moment van je leven, want wat een wonder breng jij straks op deze wereld!

Benieuwd hoe ik jullie kan ondersteunen? Bel gerust of stuur een berichtje!

telefoon: 06 41597385
e-mail: xumi.simons@doulamoroa.nl

Werkgebied: Zaanstad

Frederique Touber – Noord-Holland

stagetijd maart 2023 – maart 2024

Lieve (aanstaande) mama, wat fijn dat je er bent!

Bij een zwangerschap komen een hoop emoties kijken. Van blijdschap en euforisch geluk tot onzekerheid, angst of spanning. Het is een life-changing moment en ik zou jullie graag willen begeleiden en bijstaan in deze bijzondere tijd. Samen gaan wij kijken waar jullie behoeftes liggen zodat we met veel zin en vol vertrouwen richting de bevalling gaan.

Ik hecht veel waarde aan een persoonlijke connectie. Ik geloof dat dit voor een fijnere sfeer zorgt. Dus laten we eens kennis maken om te kijken of de klik er is!

Liefs,

Frederique

Chantal Petrici – Noord Holland

stagetijd februari 2022 – mei 2024

Mijn naam is Chantal Petrici.

Als krachtig en geaarde Doula ondersteun ik zwangere bij de geboorte en het moederschap. Ik bied een gekoesterde en veilige ruimte tijdens deze kwetsbare en onzekere periode vol verandering.

Mijn eerste Doula mama noemt mij: “Ninja Doula!”. Omdat ik flexibel en onopvallend inspeelde op haar behoefte. Ik begeleid zwangere bij haar specifieke geboortewensen en -doelen. Ik heb geen wissel van de wacht, maar blijf aanwezig als emotionele, fysieke en informatieve steun. Graag bied ik deze waardevolle steun en begeleiding bij elke vorm van geboortegeven. Medisch, thuis, alleen, als stel, te vroeg of te laat.

Tel nr: +31615380432
Email: moederpunt@gmail.com

Overijssel

Liesbeth Iepema – Bathmen

stagetijd september 2022 – september 2023 

Lieve aanstaande ouders,

Verbinding, vertrouwen, omhulling, zachte kracht en verwondering passen bij mij en bij de tijd rondom geboorte. Ik ben Liesbeth, 42 jaar, moeder van vier prachtige kinderen. Door mijn ervaringen heb ik de overtuiging dat elke vrouw de oerkracht bezit om haar bevalling in te gaan! Door samen in verbinding te gaan wil ik jullie vertrouwen geven, informeren over de vele mogelijkheden en meegeven dat de regie in jullie handen mag liggen.

Mag ik mee in deze magische tijd, jullie omhullen met zachte kracht en samen toewerken naar de verwondering van de geboorte van jullie kind?

Warme groet, Liesbeth

telefoon: 06-36037736
email: liesbethiepema@gmail.com

Werkgebied: Bathmen en omgeving (maximaal 45 minuten rijden)

Utrecht

Sanne Takman – Utrecht e.o.

stagetijd juni 2022 – september 2023

Vol (zelf)vertrouwen je bevalling tegemoet. Ik hoop dat ik jou en je partner daarbij kan helpen.

In je kracht staan, vertrouwen hebben in je lichaam, je kindje, en het oh zo mooie maar impactvolle proces van zwanger zijn en bevallen. Dat is in mijn ogen alles wat je nodig hebt in deze bijzondere periode. Ik sta naast je en ondersteun je in jouw eigen proces. Ik neem jouw wensen en behoeften serieus, en ben er ook voor je als het anders loopt dan je had verwacht of gewild. Zo leef jij niet alleen vol vertrouwen naar je bevalling toe, maar kun je ook vol trots terugkijken op deze levenservaring, ongeacht hoe het loopt.

Ik ben Sanne, doula en moeder van dochter Lou (1) en kom graag met je in contact om jou en je partner te begeleiden, daar waar jullie het het meeste nodig hebben.

telefoon: 06 15 244 245
e-mail: sannetakman@gmail.com
instagram: @doula_utrecht

Werkgebied: Utrecht e.o.

Carlijn Noorhoff –

stagetijd februari 2022 – mei 2024

Wie heeft de regie tijdens de bevalling? Dat ben JIJ lieve zwangere! Ik bied jou en je eventuele partner ondersteuning voor, tijdens en na de bevalling. Ik bespreek met jou in alle rust jouw angsten en verlangens rondom de bevalling en geboorte. Daarnaast neem ik de keuzemogelijkheden met jou door om zo jouw persoonlijke beval-wensen in kaart te brengen.  Als het moment daar is, kun jij vertrouwen op jezelf! Tijdens de bevalling ben ik met volle aandacht en liefdevol aanwezig bij jou, (en je eventuele partner)ongeacht hoe lang de bevalling duurt. Wees welkom om contact op te nemen zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken!

Liefs,

Carlijn Noorhoff

Tel.: 0645548269
Mailadres: carlijnnoorhoff@gmail.com

Zeeland

Marian Roorda – Brussel en Middelburg

stagetijd februari 2022 – mei 2024

Vol vertrouwen, overgave en voorbereid. Zo hoop ik dat jij deze levens veranderende tijd van zwangerschap en geboorte tegemoet gaat.

Als doula kan ik je daarin begeleiden en ondersteunen. Na zoeken en aftasten besefte ik me dat dat me gelukkig maakt: jou in je kracht doen staan tijdens deze bijzondere periode. Met een open blik om jou, uniek dat je bent, zo goed mogelijk te ondersteunen en begeleiden.

Mijn drijfveren in dit beroep zijn mijn empathie, verwondering over en geloof in de kracht van het vrouwelijk lichaam.  Mag ik jou de tools aanreiken om van deze tijd te kunnen genieten en in rust je baby te kunnen verwelkomen?

Lieve groet,
Marian

Mijn werkgebied is Brussel voor volledige begeleiding en Middelburg (op Walcheren) (en omstreken) met uitzondering van garantie op bevalling-begeleiding.
Dat wil zeggen voor cliënten in Middelburg kan ik de voorbereidende begeleiding doen, maar niet met zekerheid de bevalling bijwonen.

Tel nr: +31683867402
Email: marianroord@gmail.com

Zuid Holland

Pien Frank – Den Haag e.o.

stagetijd juni 2022 – september 2023 

Nieuw leven op de wereld zetten en tegelijkertijd zelf opnieuw geboren worden, je wordt moeder. Een prachtig en leerzaam proces waarin ik naast je zal staan, je zie en hoor. Heb je nagedacht over wat belangrijk is voor jou, je partner en niet te vergeten jullie kindje? Of heb je nog geen idee? Alles is welkom en ik kan je helpen bewuste keuzes te maken voor jezelf en jouw kindje. Samen zoeken we uit wat jij nodig hebt om vol zelfvertrouwen en ontspanning je bevalling in te gaan. Ik bied je emotionele steun en creëer rust en vertrouwen voor, tijdens en na je bevalling. Ik geef je informatie over welke mogelijkheden er zijn, en samen ontdekken we hoe jouw bevalling er uit mag zien en gaan wij hiervoor staan, hoe het ook mag lopen.

Ik hoop van je te horen.
Lieve groet,
Pien Frank

telefoon: 06- 83382239
e-mail: pien.frank@hotmail.com

Werkgebied: regio Den Haag

Mounira Lacourt – Leiden e.o.

stagetijd juni 2022 – september 2023 

Alles wat aandacht krijgt groeit!

Dag lieve zwangere vrouw,
Hoe zit jij in je gevoel tijdens je zwangerschap, ben je in blijde verwachting of toch een beetje angstig. Weet dat alles wat aandacht krijgt groeit, angst maar ook vertrouwen. Daarom steek ik de aandacht graag in het positieve zodat jij met vertrouwen je bevalling tegemoet kan treden. Want ik gun iedere vrouw, dat ongeacht hoe haar bevalling loopt, zij daar later met een goed gevoel op kan terug kijken. Graag zou ik jou/jullie in deze mooie en bijzondere periode willen begeleiden en bijstaan, zodat we kunnen toe werken naar fijne bevalling en mooie start voor jou/jullie kindje, als een cadeau voor jullie beiden.

Ik ben Mounira, 52 jaar en moeder van twee tieners. Ik zou mijzelf omschrijven als rustig, geduldig, betrokken en zachtmoedig. Wil je weten of ik de Doula ben voor jou, schroom niet, en neem vrijblijvend contact met mij op.

telefoon: 06-40597048
e-mail: mlacourt15@hotmail.com

werkgebied: Leiden en omgeving

Nina Berris – Delft e.o.

stagetijd augustus 2022 – juni 2023

Het wonderlijke van geboorte. Geboorte, groei, en het vergaan is misschien wel het meest rauwe/pure wat er is in een mensenleven. Hoe voel jij je? Wat een bijzonder proces, waar jij/jullie doorheen gaan. Wat heb jij nodig om jou in je kracht te blijven staan?

Ik ben Nina en ik nodig je uit om dit bijzondere maar ook intense moment te omarmen, waarbij ik als Doula met aandacht ondersteun waar nodig is. Naast jou of even aan de zijlijn. Met bronnen van informatie zodat je vanuit eigen regie weloverwogen keuzes kunt gaan maken. Met speelsheid, vertrouwen en rust, wil ik er voor jou en eventuele partner zijn, om vooral te helpen herinneren hoe krachtig jij als mens bent en zo dit nieuwe leven mag gaan verwelkomen.

telefoon: 06 – 2548 3924|
e-mail: niensb@gmail.com

Werkgebied: Delft e.o.