Praktische informatie

Lesrooster

Afhankelijk van hoe snel de student met de stages wil en kan beginnen (en afronden), duurt de opleiding 9 tot 18 maanden. Deze variabele tijdsduur garandeert een op maat gesneden leertraject, dat in iedere student het beste naar boven haalt.
De lesdagen zijn van 9.30 tot 16.00 uur bij Het Holos Huis in Utrecht.


Toelating en kosten

Iedere vrouw met een passie voor zwangerschap en bevalling, die zich dienstbaar durft op te stellen en bereid is ZZP’er te worden, kan zich aanmelden voor de Opleiding tot Doula. Er is geen vooropleiding nodig, maar studenten hebben bij voorkeur HBO werk- en denkniveau en zijn leergierig en nieuwsgierig. Om te kijken of het een wederzijdse match is, vindt er een intakegesprek plaats.

De Opleiding tot Doula is een particuliere, geaccrediteerde opleiding en kost € 2.495,- (inclusief BTW en € 75,- inschrijfgeld) voor het complete pakket van vijftien lesdagen, twee terugkomdagen en persoonlijke (stage)begeleiding. Bijkomende kosten voor boeken en ander studiemateriaal bedragen ca. € 100,-. Een rebozo kan je via ons met korting aanschaffen.

Over de betaling van het lesgeld in twee termijnen kun je contact opnemen met het secretariaat van Het Holos Huis op doulaopleiding@holos.nl. Voor het betalen in twee termijnen worden er € 60,- administratiekosten gerekend.