OPLEIDIGSERVARINGEN

Angeline Thoolen Zijp

Angeline Thoolen Zijp

Aspirant Doula

In september 2016 ben ik gestart met de opleiding tot doula in Utrecht. Zowel theoretisch als praktisch heb ik veel geleerd. Het is heerlijk om als doula te werken. Vooral de begeleiding vooraf aan de bevalling is voor mij heel speciaal. Met name de informatie die je als doula geeft en de ontspanning en emotionele ondersteuning die je biedt. Ook mijn ervaring als therapeut kan ik prachtig combineren met mijn doula-schap. Ik heb een volgende bestemming gevonden mede dankzij deze opleiding. Met dank aan mijn zusje voor mijn eerste twee ervaringen als geboorte-begeleidster en mijn stage-moeders; Jade, Jaimy en Laura én hun partners!

06-46807034

aanloep@gmail.com

Maaike Rijnsburger

Maaike Rijnsburger

Gecertificeerd Doula

Ik heb de Doulaopleiding in Utrecht met veel plezier gevolgd. Iedere lesdag heb ik gesmuld van de informatie, geleerd van ervaringen van anderen, genoten van de interessante workshops gegeven door afwisselende docenten. Het volgen van de lessen samen met een groep vrouwen die allemaal dit mooie beroep overweegt schept een sterke band. Zeker vanaf het moment dat de eersten hun stage bevalling meemaakten en we deze verhalen uitgebreid met elkaar uitwisselden was dat erg bijzonder. Met een aantal van hen heb ik nog steeds contact. Ik wens je veel plezier bij deze opleiding en een prachtige toekomt als doula!

www.doulautrecht.nl

www.zwangles.nl

www.2handenop1buik.com

Claudia Gozeling

Claudia Gozeling

Gecertificeerd Doula

Tijdens mijn werk als kraamverzorgende hoorde ik regelmatig bevallingsverhalen van kraamvrouwen die niet met een positief gevoel terugkeken op hun bevalling. Iedere keer weer werd ik geraakt door zo'n verhaal. Regelmatig dacht ik "Als je iemand met ervaring aan je zijde had gehad die óók jou en je wensen goed kende, dan was het misschien heel anders gelopen.". Zo werd mijn interesse voor het doulaschap gewekt en ik besloot de opleiding te gaan volgen. Het was elke maand weer een feestje om 2 dagen naar school te gaan: een fijne, kleine groep, inspirerende docenten die mij klaarstoomde voor de praktijk. Na 3 stagebegeleidingen waar je aan een coach gekoppeld werd was het voor mij helemaal duidelijk: “Het voorbereiden en begeleiden van een geboorte als doula vind ik het mooiste dat er is. Het wachten op die eerste wee... ik ben zelf ook iedere keer weer een beetje "in verwachting". Een bevalling is een prachtig overgangsritueel, een reden tot vieren! Ik zeg dan ook vaak dat ik samen met de ouder(s) een geboortefeestje voorbereid; een dag waarop ze met volle tevredenheid en met mooie herinneringen aan terug kunnen kijken.

www.bewustgeboren.nl

Loes Datema

Loes Datema

Gecertificeerd Doula

De lessen worden gegeven en stages worden begeleid door ervaren doula’s. Dit vind ik een pluspunt van de opleiding. Ik heb hierdoor een goed beeld gekregen van de praktijk waardoor ik heb kunnen groeien tijdens mijn stages. Theorielessen worden afgewisseld met praktijklessen. Wat betreft de theorie spraken mij de lessen over verloskunde en pijnbestrijding het meest aan. In deze lessen zaten een aantal eye-openers en veel informatie waar ik nog niet mee bekend was. De praktijklessen waren voor mij het meest waardevol. De oefeningen met de Rebozo en de drukpunten en het bespreken van praktijkervaringen gaven mij vertrouwen voor mijn stages. Het slagen van de opleiding en het vinden van stages is afhankelijk van je eigen inzet en creativiteit. Naast tips geven kan de opleiding je namelijk niet helpen bij het vinden van stages. Ook bewuste keuzes maken tijdens stages en deze kunnen reflecteren zijn belangrijke punten. Ik heb met deze opleiding mijn hart gevolgd en de bevestiging gekregen dat ik de goede keuze heb gemaakt.

06- 387 447 41

info@babypraktijkloes.nl

www.babypraktijkloes.nl