De docenten

De Opleiding tot Doula wordt vormgegeven door een enthousiast team van ervaren doula's en geboortezorg medewerkers. Deze bekwame vrouwen delen graag hun kennis en kunde met de studenten en staan doula’s-in-opleiding bij gedurende de stageperiodes. Hieronder stellen de drijvende krachten achter de opleiding zich voor.

Maak kennis met Dora,  Dorinda, Joke,Juliëtte, Wieneke, Willeke, en Wil.  

 

Dora Kroon

Dora Kroon

Mede oprichter Opleiding tot Doula

Dora is coördinator van de doula-opleiding, is verpleegkundige en is docent geweest aan onder anderen diverse kraamzorgopleidingen. 'Dora:"Als verpleegkundige heb ik ervaring opgedaan met het bevallen in een ziekenhuis. Van veel vrouwen hoorde ik achteraf dat ze het gevoel hadden in een achtbaan terecht gekomen te zijn door de (soms vele) medische interventies. Ze voelden zich eenzaam en in de steek gelaten tijdens de bevalling. Vanuit mijn ervaring in het onderwijs had ik de tools de doulaopleiding mede op te zetten en vorm te geven."

Email d.kroon@doulaopleiding.nl

Website www.doulaopleiding.nl

Ann Verhulst

Ann Verhulst

Doula

Haar pad staat in het teken van bewustzijnsgroei en het ondersteunen van anderen hierbij. Van oorsprong klinisch psycholoog, later docent en workshop begeleidster en nu op de eerste plaats doula: “Ik voel me zo dankbaar wanneer ik in samenwerking met andere hulpverleners bij kan dragen aan een zo goed mogelijke start voor een baby, de moeder en haar partner. Het allermooiste voor mij als doula is om een vrouw te zien baren vanuit vertrouwen, bewust in contact met zichzelf en haar kindje.” Leven en werken vanuit verbinding is wat Ann kenmerkt. Ook als docent aan de opleiding deelt zij met veel enthousiasme haar kennis en levenservaring en luistert ze graag naar anderen. “Met en van elkaar leren is waar ik eerst als cursist en nu als docent bij de doula-opleiding in Utrecht ontzettend van geniet.”

ann@doulaopleiding.nl

Dorinda Grouwstra

Dorinda Grouwstra

Lactatiekundige & Doula

Dorinda heeft een eigen doulapraktijk onder de naam Prima Bevallen en is gecertificeerd lactatiekundige (IBCLC). Ondernemen is haar tweede natuur. Ze is regiocoördinator van Noordoost Nederland en daardoor verbonden aan de NBvD. Dorinda vindt het belangrijk dat de beroepsgroep goed op de kaart staat. Ze is ook werkzaam als jeugdverpleegkundige (0-4 jaar). Voorheen werkte ze in de kraamzorg en partus-assistentie. Dorinda is getrouwd en moeder van twee prachtige en krachtige pubers.

Email dorinda@doulaopleiding.nl

Website www.primabevallen.nl / www.aandeborst.nl

Joke van Lith

Joke van Lith

Maatschappelijk werker & coach

Gespecialiseerd in het coachen en ondersteunen van professionele beroepskrachten. Na haar werkzame leven als maatschappelijk werker heeft zij de Doula-opleiding in Utrecht gevolgd en later de JJ doula-opleiding in Amsterdam. Na haar werk als doula is zij de laatste jaren verbonden als stagebegeleider aan de Doula-opleiding.

Email joke@doulaopleiding.nl

Juliëtte Prosée

Juliëtte Prosée

Verloskundige

Als verloskundige ervaar ik dat het effect van continue en liefdevolle ondersteuning van zwangere vrouwen een enorme invloed heeft op het verloop van de baring en de beleving hiervan. Hoe graag ik ook als verloskundige al mijn aandacht wil geven aan de emotionele en fysieke ondersteuning die de zwangere nodig heeft, is dit niet altijd mogelijk in de huidige geboortezorg. Samen kunnen we als team een zwangere de ondersteuning bieden die zij nodig heeft om in haar kracht te kunnen staan tijdens de baring en hierop terug te kunnen blikken als een positieve, krachtige en bovenal bijzondere ervaring.

E-mail juliette@doulaopleiding.nl

Wieneke van Stenis

Wieneke van Stenis

Doula

Elf jaar geleden volgde ik de Doula opleiding in Utrecht, de laatste 5 jaar ben ik daar aanwezig als docent. Het is een heerlijke periode om op terug te kijken. Om samen met vrouwen aan het bed te mogen zitten en om me, samen met vrouwen tijdens lesdagen verbonden te voelen over wat we kunnen bijdragen als Doula. Zijn voor elkaar bij zowel de mooie als lastige momenten en ons met de omgeving blijven afstemmen. Dat voor mij is de essentie van ons werk. Ik bevind me nu in de Herfst van mijn leven en als docent neem ik in 2020 afscheid. Ik raak meer en meer betrokken bij die laatste fase in de levenscyclus, dat van ons einde. De nieuwe vorm ontwikkelt zich in mij om daarbij ondersteunend aanwezig te kunnen zijn. Niet gek dus om mijzelf langzamerhand een 'Full Circle Doula' te noemen.

Email wieneke@doulaopleiding.nl

Website www.doulabackup.nl

Willeke Klerks

Willeke Klerks

Doula

Doula, zwangerschapsdocente & geboorte trauma coach Sinds 2008 is Willeke een enthousiaste en drukbezette doula. Daarnaast is zij ook docente Samen Bevallen en geeft zij veel zwangerschapscursussen, zowel in het Nederlands als in het Engels. Sinds twee jaar is zij ook Geboorte trauma coach en helpt zij moeders die een nare bevalling en/of kraamtijd hebben meegemaakt. Met al haar ervaring weet Willeke als geen ander dat een doula het verschil kan maken tijdens de bevalling en zij deelt haar kennis graag met collega’s-in-spé

Email willeke@doulaopleiding.nl

Website www.willekeklerksdoula.nl

Wil Meijer-Kal

Wil Meijer-Kal

Klassiek Homeopaat & Doula

Naast gepassioneerd doula sinds begin 2015 heeft Wil sinds 1997 jaar praktijk aan huis als klassiek homeopaat. Oorspronkelijk lerares lichamelijke oefening. Passie voor zwangerschap en geboorte. Met een liefdevolle en nuchtere kijk op zaken. Het overbrengen van haar kijk op het doulaschap vindt ze een mooie uitdaging. Het doulaschap is haar op het lijf geschreven, een rots in de branding voor ieder ouderstel. Men kan op haar bouwen. Zo ook de studenten aan de Doulaopleiding te Utrecht. Doula's in opleiding begeleiden doet zij met passie, kennis en liefde. Moeder van drie volwassen kinderen en inmiddels oma van 4 prachtige kleinkinderen brengt de nodige kennis, levenservaring en relativeringsvermogen met zich mee.

Email wil@doulaopleiding.nl

Website www.wilmeijerkal.com


 
 
 
Map
Info