De docenten

De Opleiding tot Doula wordt vormgegeven door een enthousiast team van ervaren doula's en geboortezorg medewerkers. Deze bekwame vrouwen delen graag hun kennis en kunde met de studenten en staan doula’s-in-opleiding bij gedurende de stageperiodes. Hieronder stellen de drijvende krachten achter de opleiding zich voor.

Maak kennis met Dora,  Dorinda, Joke,Juliëtte, Wieneke, Willeke, en Wil.  

 

Dora Kroon

Dora Kroon

Mede oprichter Opleiding tot Doula

Dora is coördinator van de doula-opleiding, is verpleegkundige en is docent geweest aan onder anderen diverse kraamzorgopleidingen. 'Dora:"Als verpleegkundige heb ik ervaring opgedaan met het bevallen in een ziekenhuis. Van veel vrouwen hoorde ik achteraf dat ze het gevoel hadden in een achtbaan terecht gekomen te zijn door de (soms vele) medische interventies. Ze voelden zich eenzaam en in de steek gelaten tijdens de bevalling. Vanuit mijn ervaring in het onderwijs had ik de tools de doulaopleiding mede op te zetten en vorm te geven."

Email d.kroon@doulaopleiding.nl

Website www.doulaopleiding.nl

Dorinda Grouwstra

Dorinda Grouwstra

Lactatiekundige & Doula

Dorinda heeft een eigen doulapraktijk onder de naam Prima Bevallen en is gecertificeerd lactatiekundige (IBCLC). Ondernemen is haar tweede natuur. Ze is regiocoördinator van Noordoost Nederland en daardoor verbonden aan de NBvD. Dorinda vindt het belangrijk dat de beroepsgroep goed op de kaart staat. Ze is ook werkzaam als jeugdverpleegkundige (0-4 jaar). Voorheen werkte ze in de kraamzorg en partus-assistentie. Dorinda is getrouwd en moeder van twee prachtige en krachtige pubers.

Email dorinda@doulaopleiding.nl

Website www.primabevallen.nl / www.aandeborst.nl

Joke van Lith

Joke van Lith

Maatschappelijk werker & coach

Gespecialiseerd in het coachen en ondersteunen van professionele beroepskrachten. Na haar werkzame leven als maatschappelijk werker heeft zij de Doula-opleiding in Utrecht gevolgd en later de JJ doula-opleiding in Amsterdam. Na haar werk als doula is zij de laatste jaren verbonden als stagebegeleider aan de Doula-opleiding.

Email joke@doulaopleiding.nl

Juliëtte Prosée

Juliëtte Prosée

Verloskundige io

Als bijna volwaardig verloskundige ervaar ik dat het effect van continue en liefdevolle ondersteuning van zwangere vrouwen een enorme invloed heeft op het verloop van de baring en de beleving hiervan. Hoe graag ik als verloskundige al mijn aandacht wil geven aan de emotionele en fysieke ondersteuning die de zwangere nodig heeft, is dit niet altijd mogelijk in de huidige geboortezorg. Samen kunnen we als team een zwangere de ondersteuning bieden die zij nodig heeft om in haar kracht te kunnen staan tijdens de baring en hierop terug te kunnen blikken als een positieve, krachtige en bovenal bijzondere ervaring.

E-mail juliette@doulaopleiding.nl

Wieneke van Stenis

Wieneke van Stenis

Doula

Ze verzette haar bakens toen ze in de veertig was. Ze volgde het Itip, opleidingsinstituut voor 'als je wilt leven en werken vanuit bezieling' en de therapeutische regressieopleiding SRN. In de buitenwereld werkte ze bij PEP® worldwide, een persoonlijke efficiency programma. Het was bij de bevalling van haar oudste dochter dat ze besloot haar coachingsvaardigheden in te zetten als Doula, dat was in 2009. Ze maakte mee dat hoe onontbeerlijk goede medische verzorging tijdens de bevalling ook is, de barende vrouw veelal op emotionele ondersteuning tekort komt. Wieneke gelooft in de eigen kracht van de moeder, ze hoopt door haar aanwezigheid vooral dat vertrouwen te geven.

Email wieneke@doulaopleiding.nl

Website www.doulabackup.nl

Willeke Klerks

Willeke Klerks

Doula

Sinds 2008 is Willeke een enthousiaste en drukbezette doula. Daarnaast is zij ook docente Samen Bevallen en geeft zij veel zwangerschapscursussen, zowel in het Nederlands als in het Engels. Met al haar ervaring weet Willeke als geen ander dat een doula het verschil kan maken tijdens de bevalling en zij deelt haar kennis graag met collega’s-in-spé.

Email willeke@doulaopleiding.nl

Website www.willekeklerksdoula.nl

Wil Meijer-Kal

Wil Meijer-Kal

Klassiek Homeopaat & Doula

Naast gepassioneerd doula sinds begin 2015 heeft Wil al tweeëntwintig jaar praktijk als klassiek homeopaat. Oorspronkelijk lerares lichamelijke oefening. Passie voor zwangerschap en geboorte. Met een liefdevolle en nuchtere kijk op zaken. Het overbrengen van haar kijk op het doulaschap vindt ze een mooie uitdaging. Het doulaschap is haar op het lijf geschreven, een rots in de branding voor ieder ouderstel. Men kan op haar bouwen. Zo ook de studenten aan de Doulaopleiding te Utrecht. Doula's in opleiding begeleiden doet xzij met passie, kennis en liefde. Moeder van drie volwassen kinderen en inmiddels oma van 4 prachtige kleinkinderen brengt de nodige kennis, levenservaring en relativeringsvermogen met zich mee.

Email wil@doulaopleiding.nl

Website www.wilmeijerkal.com