Wat wij belangrijk vinden

Een doula word je niet – een doula ben je al. Jouw liefde voor thema’s als zwangerschap en geboorte hebben je aan onze poort gebracht. De opleiding is erop gericht van jou een professional te maken: een doula die zowel intuïtief handelt, als precies weet wat ze doet. We geven onze studenten de kennis en kunde mee die ze nodig hebben om als zelfstandige in het unieke Nederlandse werkveld te kunnen opereren, terwijl we samen werken aan een stevige basis van zelfvertrouwen en aan een persoonlijke invulling van het doulaschap.

Het proces dat doula’s bij ons doormaken is voor iedereen uniek. Dat geen twee doula’s hetzelfde zijn is te zien aan ons zeer diverse team van doula-docenten. Samen met gastdocenten uit het veld bieden zij jou de basisvoorwaarden, de kennis en de kaders die nodig zijn om uiteindelijk jouw eigen praktijk te kunnen starten. Vaak zien we dat de lesgroep van maximaal zestien studenten uitgroeit tot een hechte klas waarin de vrouwen onderling van elkaar leren, elkaar inspireren en ondersteunen. Binnen die veilige groep kun jij je in je eigen tempo ontwikkelen en ervaren welke kwaliteiten jij als doula bezit, en hoe je deze het beste kunt inzetten. Vanaf de eerste dag is er een stagebegeleider beschikbaar die jou, zo nodig, ook buiten de lessen om extra ondersteuning kan bieden.

Onze ideale doula kan tegen een stootje, straalt warmte uit, cijfert zichzelf op de juiste momenten weg én houdt zichzelf staande als liefdevolle ondernemer. Een onmogelijke combinatie? Je zult versteld staan van wat er in jou schuilt. 

 
 
 
Map
Info