Veelgestelde vragen


Zit jouw vraag er niet bij? Neem contact met ons op!

Ik zie dat er bij jullie 17 lesdagen geven worden. Waarom is dat?

We hebben gekozen voor een hoog aantal contactmomenten, dat we uitspreiden over een wat langere periode. Zo kun je het leerproces in jouw eigen tempo vormgeven, terwijl je steeds met dezelfde groep samenkomt. We zien dat het groepsproces met steeds dezelfde vertrouwde medestudenten als heel waardevol wordt ervaren. De groep is er om elkaar te ondersteunen, te inspireren, van elkaars ervaringen te leren en zodoende samen verder te groeien. Een korter traject zou dit effect benadelen, en bovendien garandeert een korter traject niet dat je sneller je diploma haalt. Het vraagt tijd om aan de minimale vereiste van drie stages te voldoen. Als je heel snel bent met het vormgeven van je stages is het uiteraard mogelijk om het hele traject in zeven tot acht maanden af te ronden.

Waarin onderscheidt de Opleiding tot Doula zich van andere cursussen?

De Opleiding tot Doula biedt het complete pakket. We zijn er trots op dat onze docenten een zeer divers team vormen, waarin hun verschillende expertises elkaar aanvullen. Zo is er een (klinisch) verloskundige bij de opleiding betrokken, evenals een communicatiecoach en diverse praktiserende doula's. Ons curriculum bevat bovendien bijzondere thema’s die in minder uitgebreide cursussen niet aan bod komen, zoals omgaan met rouw en verlies, postpartum depressie, medische protocollen en de mogelijke invloed hiervan op het geboorteproces en op jouw rol, werken met de rebozo (draag- en massagedoek), etc. De Opleiding tot Doula geeft je alle tools in handen om vol zelfvertrouwen aan je carrière als doula te beginnen, al zullen we je natuurlijk altijd aanmoedigen jezelf op elk mogelijke wijze te blijven ontwikkelen.

Ik begrijp dat je pas na de eerste zes lessen je stages mag gaan vormgeven. Waarom is dat? 

Een van de pijlers van de Opleiding tot Doula is de aandacht die we besteden aan je communicatieve vaardigheden. Tijdens de eerste lesmodules leer je hoe je het contact opbouwt, de intake doet en het geboorteplan vormgeeft. We zijn van mening dat je na de zesde lesdag voldoende toegerust bent om het contact met een cliënte en haar eventuele partner aan te gaan.

Wat zijn de kosten van de opleiding?   

De Opleiding tot Doula is een particuliere opleiding en kost € 2.175,00 (inclusief € 75,- inschrijfgeld) voor het complete pakket van vijftien lesdagen, twee terugkomdagen en persoonlijke (stage)begeleiding. Bijkomende kosten voor boeken en ander studiemateriaal bedragen ca. € 100,-.

 


 
 
 
Map
Info