vaardigheden van de doula

Vaardigheden  bij een "normale" bevalling

In essentie is het doulaschap iets wat in je hart en door je betrokkenheid naar de vrouwen die je ondersteunt, te vinden is.  Je hebt vertrouwen opgebouwd en kunt je cliënt in haar kracht zetten

Maar wat als jij er als eerste bent en de bevalling gaat ineens heel snel? En welke emotionele en praktische ondersteuning kun je precies bieden? En hoe betrek je de partner erbij zonder dat hij het gevoel krijgt dat jij zijn plek inneemt? Dit en meer vraagstukken worden besproken tijdens de opleiding. 


De vaardigheden van succesvolle doula's.

Naast het ondersteunen en begeleiden rondom zwangerschap en geboorte krijg je als doula met nog veel meer te maken. Een eigen praktijk opzetten worden, naamsbekendheid opbouwen en klanten vinden. Bouwen aan een goede reputatie terwijl je wel te maken krijgt met allerlei verschillende clienten en wensen ten opzichte van deze zorgverleners betrokken bij het geboorteproces. Hiervoor heeft de opleiding tot doula handvatten opgesteld, zodat  jij weet wat je allemaal kunt verwachten en hoe je actief aan de slag kunt om jezelf goed neer te zetten.


Vaardigheden  bij een complexere bevalling.

Hier leer je wat je kunt verwachten:

  • Als een bevalling medisch wordt.
  • Welke handelingen worden er door het medische personeel mogelijk in gezet en met welke protocollen krijg je van doen?
  • Wat jij zou kunnen doen of aanbieden om het fysiologisch proces van de geboorte te ondersteunen.
  • Hoe help je klanten zich voor te bereiden op onverwachtte wendingen?
  • Hoe kun je een bevallende vrouw ondersteunen door houdingen, massages en niet medische pijnbestrijding?