OPLEIDING TOT DOULA  
te Utrecht sinds 2006

 

Doula worden?

Je hebt een warm hart voor zwangerschap en geboorte en bent echt een mensen mens. Je wilt een steunpilaar zijn voor aanstaande vaders en moeders om hun kindje in liefde geboren te laten worden.

De opleiding tot doula biedt je een leeromgeving waar je in een groep gelijkgestemde vrouwen samen het groeiproces tot doula verder vorm geeft.

Het proces tot doula is voor iedereen uniek en geen twee doula's zijn hetzelfde. In de doulaopleiding worden de basisvoorwaarden, kennis en kaders gegevens om jouw een stevige basis mee te geven. Hoe je jouw eigen doulapraktijk vorm wilt gaan geven en jezelf als doula neerzet is uiteindelijk aan jou. Wij bieden je een vaste stagebegeleider tijdens deze reis, de inhoud van de lessen is erop gericht je te inspireren en handen en voeten te geven aan de doulapraktijk. De lessen worden voornamelijk gegeven door doula's. Doordat er verschillende docenten en doula's de lessen verzorgen, krijg je ook een beeld van hoe divers de doulapopulatie is en kun je rustig op zoek naar jouw eigen kracht. 

De vaste lesgroep is een plek waar je elkaar kunt inspireren en ondersteunen, zowel op de lesdagen als op een besloten facebook groep, waarop ook enkele docenten soms actief zijn om jullie vragen te beantwoorden.