OPLEIDING TOT DOULA  
te Utrecht sinds 2006

Docenten en Stagebegeleiders

De doulaopleiding word vormgegeven door een enthousiast team van ervaren doula's en geboortezorg medewerkers. Hieronder enkele van de voornaamste drijvende krachten achter de opleiding. Deze ervaren vrouwen zullen tevens met hun kennis en kunde doula's in opleiding bijstaan gedurende de stageperiodes.

Maak kennis met Dora Birte Dorinda Ingrid Joke Wieneke Willeke en Wil

Dora Kroon

Dora Kroon

Positie Mede oprichter Opleiding tot Doula

Functie Docent

Over Dora Coördineert de doula-opleiding, is verpleegkundige en o.a docent aan diverse kraamzorgopleidingen. Als verpleegkundige heb ik ervaring opgedaan met het bevallen in een ziekenhuis. Van veel vrouwen hoorde ik achteraf dat ze het gevoel hadden in een achtbaan terecht gekomen te zijn door de (soms vele) medische interventies. Ze voelden zich eenzaam en in de steek gelaten tijdens de bevalling. Vanuit mijn ervaring in het onderwijs had ik de tools de doulaopleiding mede op te zetten en vorm te geven.

Email d.kroon@doulaopleiding.nl

Website www.doulaopleiding.nl

Birte Wohlers

Birte Wohlers

Beroep Doula & Verloskundige in opleiding

Functie Docent & Stagebegeleider

Over Birte Birte is Doula en docent babymassage/zwangerschapsmassage. Heeft passie voor haar vak en is steeds gedreven haar kennis verder te verdiepen en met respect en toewijding te delen met mijn cliënten en collega’s. In haar eigen doulapraktijk heeft zij veel cliënten tijdens zwangerschap en bevalling in verschillende talen mogen begeleiden (Nederlands, Duits, Engels). Inmiddels is Birte studente verloskunde te Amsterdam en docente aan de opleiding tot doula. En …. moeder van drie geweldige kinderen.

Email birte@doulaopleiding.nl

Website www.allaboutbirth.nl

Dorinda Grouwstra

Dorinda Grouwstra

Beroep Lactatiekundige & Doula

Functie Stagebegeleider

Over Dorinda Actieve Doula bij www.primabevallen.nl en Lactatiekundige IBCLC in eigen praktijk. Ondernemen is haar tweede natuur. Tevens regio-coordinator van Noord/Oost Nederland names NBvD en bestuurslid. Vindt het belangrijk dat de beroepsgroep goed op de kaart staat. Tevens werkzaam als verpleegkundige 0-4 jaar. Voorheen Kraamzorg en partus-assistentie. Getrouwd en moeder van twee prachtige en krachtige pubers.

Email dorinda@doulaopleiding.nl

Website www.primabevallen.nl / www.aandeborst.nl

Ingrid Gya

Ingrid Gya

Beroep Doula

Functie Docent & Stagebegeleider

Over Ingrid Getrouwd en moeder van 3 zoons en 1 dochter. Trotse oma van 3 prachtige, sterke, mooie mensjes die haar dagelijks herinneren aan het feit dat zij het leven zo ontzettend dankbaar is. Sinds 2013 Doula onder andere bij praktijk Evonnah (evonnah.nl). Verbinden en liefde zijn haar uitganspunten in het leven dus vanzelfsprekend ook in haar rol als doula. To do and act with the greatest love!

Email ingrid@doulaopleiding.nl

Joke van Lith

Joke van Lith

Beroep Maatschappelijk werker & coach

Functie Stagebegeleider

Over Joke Joke deed de Sociale Academie en Voortgezette opleiding, Coachingsopleiding, Mediation Psycho-Synthese. Na haar werkzame leven als (bedrijfs)maatschappelijk werker, coach, docent, supervisor heeft zij de Doula-opleiding in Utrecht gevolgd en later de advanced opleiding bij de JJ-opleiding in Amsterdam. IZij is werkzaam als doula en nu verbonden als stagebegeleider aan de doula-opleiding te Utrecht.

Email joke@doulaopleiding.nl

Website www.doulainpraktijk.nl

Wieneke Stenis

Wieneke Stenis

Beroep Doula

Functie Docent & Stagebegeleider

Over Wieneke Wieneke besloot Doula te worden n.a.v. de bevalling van haar oudste dochter. Medisch gezien heeft het haar aan niets ontbroken, maar ze vertelde zich heel alleen gevoeld te hebben. Wieneke volgde opleidingen op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling voor de opleiding tot doula. Het beroep om vrouwen bij de geboorte van hun baby te ondersteunen leek een logisch gevolg op de groei in haarzelf . Zij vindt het een zegen om rustig aanwezig te mogen zijn tijdens zwangerschap en geboorte om haar cliënten in hun kracht te zetten.

Email wieneke@doulaopleiding.nl

Website www.doulabackup.nl

Willeke Klerks

Willeke Klerks

Beroep Doula

Functie Docent & Stagebegeleider

Over Willeke Sinds 2008 is Willeke een enthousiaste en drukbezette doula. Daarnaast is zij ook docente Samen Bevallen en geeft zij veel zwangerschapscursussen, zowel in het Nederlands als in het Engels. Met al haar ervaring weet Willeke als geen ander dat een doula het verschil kan maken tijdens de bevalling en zij deelt haar kennis graag met collega’s-in-spé.

Email willeke@doulaopleiding.nl

Website www.willekeklerksdoula.nl

Wil Meijer-Kal

Wil Meijer-Kal

Beroep Klassiek Homeopaat & Doula

Functie Docent & Stagebegeleider

Over Wil Naast gepassioneerd doula sinds begin 2015 heeft Wil al twintig jaar praktijk als klassiek homeopaat. Oorspronkelijk lerares lichamelijke oefening. Passie voor zwangerschap en geboorte. Met een liefdevolle en nuchtere kijk op zaken. Het overbrengen van haar kijk op het doulaschap vindt ze een mooie uitdaging. Het doulaschap is haar op het lijf geschreven, een rots in de branding voor ieder ouderstel. Men kan op haar bouwen. Zo ook de studenten aan de Doulaopleiding te Utrecht.

Email wil@doulaopleiding.nl

Website www.wilmeijerkal.com / www.willtakecare.nl